pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

(zsis-spk)
(zsis-spk)
0 03.01.2024 10:55:53

S formo s Kanarskih otokov v lov na Pariz

Anej na treningu na Kanarskih otokih
zsis.si
Leto 2024 parašportnikom in parašportnicam prinaša številne izzive. Tudi parakolesarju Aneju Dopliharju, ki je koledarsko leto 2023 sklenil s pripravami na Kanarskih otokih.

"Pestro je, ampak vse super in v pravi smeri! V petek zvečer sem prišel s Kanarskih otokov," je povedal Anej, ki je zavoljo želje po izpolnitvi zastavljenih ciljev tudi v novo leto vstopil s treningi.



"Preteklo leto je bilo zadovoljivo. Na kolesu sem preživel veliko ur, opravil bistveno več treningov kot prejšnja leta, zamenjal sem tudi trenerja in vidim, da je moje telo sposobno marsičesa, samo čas mu moram dati. Mogoče je deseto mesto s svetovnega prvenstva povprečen rezultat, ampak zaostanek 11 sekund za prvim pove, kako huda in močna je konkurenca. Praktično odločajo malenkosti. Vem, da sem v igri z najboljšimi vsako tekmo, in to me veseli," se je za hip ozrl v preteklo leto, potem pa pogled usmeril naprej – v paralimpijsko leto 2024.



"Leto 2024 začnemo takoj z odhodom na prvi svetovni pokal v Avstralijo, natančneje v Adelaide, kjer me 15. januarja čaka kronometer in 17. januarja še cestna dirka. To so tudi kvalifikacije za paralimpijske igre v Parizu. Upam si trditi, da sem decembra opravil doslej najboljše priprave na Kanarskih otokih. Tam sem treniral 17 dni in forma se je iz treninga v trening stopnjevala, imel sem vrhunske pogoje in že komaj čakam, da startam," je jasen Doplihar.


"Februarja bom verjetno opravil še ene priprave na Kanarskih otokih, temu pa sledita še dve kvalifikacijski tekmi svetovnega pokala. Prva je takoj na začetku maja v Belgiji, po 14-dnevnem premoru pa nato še zadnji svetovni pokal 2024 in s tem zaključek zbiranja točk za uvrstitev na paralimpijske igre v Pariz. Pred tem bom, če bo vse po načrtih, opravil tudi višinske priprave v Livignu, da bo forma optimalna za najpomembnejše tekme. Konec avgusta je na sporedu Pariz, kjer močno upam, da bom sodeloval, v septembru pa še svetovno prvenstvo v Švici," je dodal Doplihar, ki trenira in se pripravlja pod taktirko trenerja Aleša Suhadolnika. 

Članki iz rubrike