sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 01.12.2023 19:28:57

Lahko Remoplast v Celju dokonča svoje delo?

Blaž Čerin njegovi soigralci Ljubelja gostijo doma vedno nevarno Ograjco s Primožem Pintaričem.
psno
Zadnji jesenski krog bo ponudil kar nekaj zanimivih tekem. V ospredju bo Celje, kjer bi lahko dobili presenetljivega jesenskega prvaka med ženskami. Remoplast tam potrebuje le točko. Zanimive tekme se obetajo v Tržiču in Kamniku, kamor prihajajo ekipe iz Ljubljane.

Pred nami je še zadnji jesenski krog kegljaškega prvenstva, potem pa sledi premor čez praznike in novo leto. V moški ligi je jesenski naslov oddan Triglavu, ki tokrat gostuje pri novincih v Radljah. Za Kranjčane bo tekma z Urošem Stoklasem in soigralci dober test pred domačo povratno tekmo lige prvakov čez teden dni z Beogradom. Konstruktor bo v pripravah na tekmo z Zerbstom tokrat doma gostil za njih silno neugodne Goričane. Slednji že nekaj let zapovrstjo delajo veliko sivih las Pihlarju in njegovim fantom na tekmah v Mariboru. Žal jim vedno v zaključnim trenutkih zmanjka nekaj kegljev za senzacijo. Postojnčani imajo za seboj zelo razburljivo jesen. Čeprav so delali več ali manj zelo dobre ekipne rezultate, imajo točk manj od pričakovanj. Tokrat so doma velik favorit proti Litiji in realno upajo, da se točkovni delež poveča. V Tržič oziroma v Kamnik pa se odpravljata obe ljubljanski ekipi. Tako Ograjca kot Taborska Jama sta v tej pol sezoni pokazala veliko borbenosti in tudi zelo spodobnih ekipnih rezultatov, toda točkovna bera je bila bolj slaba. Oboji bodo na Gorenjskem poizkušali pripraviti presenečenje in na zimski odmor kreniti malce bolj sproščeno. Toda kaj porečeta na to oba domačina?



V ženski ligi bo veliko pozornosti posvečeno tekmi v Celju. Če Remoplast ostane neporažen, bo prišel do jesenske krone. To bo verjetno največje presenečenje zadnjih 30 let v ženskem elitnem kegljanju. Zelo zanimiva tekma pa se obeta v Slovenski Bistrici, kjer bo gostovala Pivka. Tako Impol kot tudi Pivčanke so bili zelo dolgo v rezultatski krizi. Notranjke so se izkazale na zadnji tekmi, ko so zanesljivo premagale Kamničanke. Pa tudi Bistričanke so zelo dvignile rezultatski nivo. V Postojni bo Proteus velik favorit proti Miklavžu, ki nikakor ne more sestaviti polne udarne ekipe. Tako Ograjca kot tudi Taborska Jama pa odhajata v Tržič oziroma v Kamnik. Obe ljubljanski ekipi sta odločeni, da prideta do novih točk in še bolj zakomplicirata borbo za sredino lestvice.



1. A liga moški, 9. krog
Ljubelj – Ograjca (14.00)
Konstruktor - Gorica (16.00)
Calcit – Taborska Jama (17.00)
Proteus – Litija (17.30)
Pergola Hiše – Triglav (18.00)


1. A liga ženske, 9. krog
Ljubelj – Ograjca (10.00)
Impol – Pivka (13.00)
Proteus – Miklavž (13.30)
Calcit – Taborska Jama (14.00)
Celje – Remoplast (15.00)



Kegljača leta Stoklas in Ahačič Premrlova

Kegljaška zveza Slovenije je na slovesnosti v Kranjski Gori razglasila najboljše posameznike in klube v letošnji sezoni. Predsednik zveze Zoran Mojškerc je podelil priznanje kegljačema leta Mariji Ahačič Premrl in Urošu Stoklasu.



Članica Ljubelja Marija Ahačič Premrl se je s slovensko reprezentanco uvrstila v četrtfinale ekipnega svetovnega prvenstva v Varaždinu. Z Urško Prelogar Košir je osvojila naslov državne prvakinje v dvojicah, bila je tudi podprvakinja v kombinaciji. Za njo sta se pri izboru najboljših letošnjega leta uvrstili reprezentantki Anja Kozmus (Celje) in Irena Mejač (Ljubelj).



Dolgoletni reprezentant Uroš Stoklas je popeljal moštvo Radelj v 1. A državno ligo in osvojil kar tri naslove državnega prvaka - med posamezniki, v sprintu in v kombinaciji. Tik za njim se je uvrstil Matej Lepej (Triglav), na tretje mesto pa njegov klubski kolega Aleš Blaž.



Med mladimi so se izkazali Tea Repnik (Kamnik) in Denis Pašič (Pivka) ter Aurora Pekošak (Pivka) in Vid Ponebšek iz Litije. Najboljši ženski klub je Ljubelj, med moškimi pa je klub leta kranjski Triglav.



V nedeljo začetek pokala

Dolga leta so se na zvezi in klubih pogovarjali o pokalnem tekmovanju. V te pogovore je bil že vpet pokojni nekdanji predsednik Avgust Likovnik. Toda leta so minevala, dogovora pa kar ni bilo. Končno pa je steklo. Klubi so se prijavili in pokal se začenja. Že v nedeljo bodo na desetih prizoriščih tekme predkroga tekmovanja pri moških. Vse tekme se bodo začele ob enajsti uri. Dogovor je, da je v paru gostitelj obvezno nižje ligaš. Igra se ena tekma in to na izpadanje.



Pari predkroga: Rudar – Konstruktor, Železniki 2 – Brest, Krilato Kolo – Ceršak 4,5:3,5 (3165:3152), Ceršak 2 – Ograjca, Brežice – Proteus, Fužinar – Krka, Radenska – Taborska Jama, Portorož – Lokomotiva MB, Slavija Štojs – Kočevje, Triglav 2 – Ruše
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike