roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

(zsis)
(zsis)
0 06.06.2023 11:12:10

Paraplesalci do norme za SP in dveh kolajn

Nastija Fijolič.
ZŠIS
Reprezentanca v paraplesu se je izkazala na tridnevnem tekmovanju na Poljskem.

V soboto je Tamara Mahorič v svojem debiju v kategoriji "single women class 2" zasedla 11. mesto. Lara Nedeljković pa je ponovno z odličnim plesom v kategoriji "single women class 2" priplesala na stopničke in osvojila odlično tretje mesto. Nastija Fijolič, ki je tokrat tako v vlogi vodje odprave kot tudi tekmovalke, se je v kategoriji "single women class 1" uvrstila v finale in osvojila odlično peto mesto.

Drugi tekmovalni dan je na paraplesnem tekmovanju na Poljskem slovenske barve zastopala Nastija Fijolič. V kategoriji "single women freestyle class 1" je zasedla odlično šesto mesto in z rezultatom 17.8 točke dosegla normo za svetovno prvenstvo. Nastopila je tudi v novonastajajoči se kategoriji "power wheelchair", kjer je z vrhunskim plesom osvojila prvo mesto.

"Z nastopi slovenskih tekmovalk sem bil zelo zadovoljen," je po prvem dnevu povedal trener Andrej Novotny, po nedeljski tekmi pa je pristavil: "Nastija je odplesala odlično, in se že veselim njenih naslednjih tekmovalnih nastopov."

Tekmovanju na Poljskem letos sledijo še tekme v Tokiu, Košicah ter Pragi. Sezona tekmovanj v paraplesu se bo končala v novembru s svetovnim prvenstvom v Italiji. Pred tem bo to soboto, 10. junija, še zadnje letošnje državno prvenstvo, kjer se predstavijo vsi slovenski paraplesalci (tudi tisti, ki še čakajo na prvo mednarodno udeležbo). 

Članki iz rubrike