sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

(sm)
(sm)
0 15.02.2023 11:48:59

Derbi odločen v zadnjih sekundah

Martin Zdauc, Skala Sežana
BZS
Sobotni 12. krog balinarske superlige ni prinesel sprememb na vrhu in dnu lestvice. Vodilna Skala je v sosedskem derbiju premagala Agrochem Hrast, prvo zmago pa je vpisal zadnjeuvrščeni Velenje Premogovnik. V italijanski serie A klubi s slovenskimi balinarji še vedno zasedajo mesta v zgornjem delu lestvice.

Za najboljšimi moškimi balinarskimi ekipami je odigranih 12 krogov tekmovanja v elitni klubski konkurenci, v zadnjih šestih krogih rednega dela tekmovanja pa bo padla odločitev o kvartetu udeležencev aprilskega zaključnega turnirja za naslov državnega prvaka ter potniku v nižji rang tekmovanja.

Velenje Premogovnik do prve zmage

V balinarski superligi ni več ekipe brez osvojene točke, saj so v 12. krogu do prve zmage končno prišli Velenjčani, ki so po izenačeni bitki premagali Ilirsko Bistrico. V domači ekipi je navdušil Zoran Rednak, ki je v hitrostnem zbijanju z 41:40 ugnal Andreja Kastelica, prispeval pa je tudi točke v igri krog in posamezno. Odlično mu je sekundiral Sandi Žuran z zmagami v igri posamezno, natančnem zbijanju in dvojici. Svoj delež so prispevali tudi preostali člani Velenje Premogovnika, ki še vedno zaseda zadnje mesto na lestvici, saj je do druge zmage v sezoni prišel pivški Orlek Oro Met, ki je bil v domači balinarski dvorani Rešta boljši od gostov iz Kopra. Ti so tako zamudili priložnost, da se utrdijo na tretjem mestu.

Kraški derbi pripadel Skali

V središču pozornosti je bil kraški derbi med »dream teamom« iz Sežane in branilci naslova iz Kobjeglave. Domača Skala je celoten dvoboj držala prednost v svojih rokah, ponovno pa je briljiral Martin Zdauc z 49 zadetki v hitrostnem zbijanju. Agrochem Hrast se kljub zaostanku s 6:12 ni predajal in je imel v zadnjih klasičnih igrah celo priložnost za popoln preobrat. A je po pravi drami v zadnjih sekundah rezultatska tehtnica vendarle ostala nagnjena na stran vodilne Skale, ki je z zmago s 15:11 zadržala tri točke prednosti pred najbližjimi zasledovalci iz Škofje Loke. Slednji so bili v domači dvorani pričakovano boljši od Zabič, v boj za četrto mesto pa se je ponovno vmešala Postojna, ki je šele v končnici strla odpor ljubljanskega Krima, pri katerem z odličnimi nastopi v »brzincu« navdušuje komaj 15-letni Cerkničan Urban Hiti.

Slovenci še vedno dominantni

V petem krogu italijanske serie A so vsi slovenski balinarji, ki v svojih klubih igrajo zelo pomembne vloge, slavili zmage. Vrh lestvice trenutno zasedata Anže Petrič in Aleš Borčnik z BRB Ivreo, s točko manj si drugo mesto delita Noventa Dejana Tonejca in Gregorja Severja ter La Perosina Davorja Janžiča in Jureta Kozjeka, medtem ko četrto mesto zaseda Marenese z Erikom Čehom in Jasminom Čauševićem. 

Galerija

Članki iz rubrike