902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 10.12.2022 10:57:31

Igralke Proteusa in Calcita lovijo naj dosežek svojih klubov

Igralke Proteusa so tokrat domačinke odličnim Nemkam, proti katerim si želijo storiti še en velik korak naprej.
psno
Postojnčanke imajo izjemno priložnost, da se prebijejo v drugi krog kegljaške evrolige. Lahko še enkrat Kamničanke ponovijo dobro predstavo proti favoriziranim Rečankam?

Pred nami so povratne tekme v kegljaški evroligi. Moška liga nas letos ne zanima preveč (sicer je pred dvema tednoma Lužan dobro nastopil za svojo avstrijsko ekipo), saj nimamo svojega predstavnika. Pred dvema tednoma sta obe naši ženski ekipi odlično odigrali na gostovanju. Igralke Proteusa so močno presenetile v Nemčiji, kjer so odigrale neodločeno pri SKG Poingu. Ta nemška ekipa je sicer zelo močna, saj je pred dvema mesecema zmagala na pokalu NBC v Romuniji.


Naše prvakinje imajo po remiju in zelo aktivnem rezultatu priložnost, da si priborijo napredovanje. Na domači tekmi potrebujejo zmago in uvrstitev v drugi krog bo njihova. Tudi z remijem lahko napredujejo, a morajo zbrati več kot 13 set točk. Trener Proteusa Denis Čenanovič je pred srečanjem dejal: "Res imamo zelo aktiven rezultat in s tem odlično priložnost. Veliko bo odvisno od nekaterih posameznic, ki lahko naredijo določen presežek in bi lahko tekmo privedle do mirne končnice. Vsekakor bomo storili vse, da naredimo še ta korak, in se končno uvrstimo v drugi krog."


Igralke Calcita so se uspešno postavile po robu hrvaški Mlaki, sicer osvajalkam svetovnega pokala. Praktično gre za hrvaško reprezentanco v malem z dodatkom dveh izvrstnih Madžark. Tudi Kamničanke imajo aktiven rezultat, saj so na Hrvaškem izgubile z le 2:6. Tako bi jim napredovanje uspelo že ob enaki zmagi, če bi osvojile minimalno štirinajst nizov. Toda realno bi to pomenilo velikansko presenečenje. Že minimalni poraz bi bil za naše igralke lep uspeh. Toda pustimo se presenetiti.



Trener deklet izpod Velike Planine Franci Spruk je pred tekmo realen: "Na Reki so me dekleta presenetila, saj so v tekmo vstopila zelo odločno in kar malce presenetila domačinke. Če bodo tudi na tej tekmi krenila enako odločno, potem je možno marsikaj. Realno so Hrvatice premočne. Toda ne vem, kako se bodo znašle in odzvale na naše kegljišče, ki je vendarle težje od njihovega. Želim si dobrega rezultata in dobrega odpora in verjamem, da bodo potem zadovoljni tudi gledalci."



Obe tekmi (kot tudi ostale) se začneta ob enih popoldne.

Članki iz rubrike