dsoprizidek Svet24.si

Brez tujcev bi oddelke v novomeškem domu ...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

(sm)
(sm)
0 19.10.2022 10:25:31

Odlične Slovenke korak pred konkurenco

Slovenija na četveroboju ABC Tivat
BZS
Serijo nastopov na pomembnih mednarodnih tekmovanjih so slovenske balinarke nadaljevale na četveroboju Adriatic Bocce Confederation v Črni gori, kjer so prepričljivo opravile s konkurenco. Naslov mladinskega državnega prvaka med posamezniki je osvojil Anže Moličnik (BD Kozlek Kuteževo).

Mednarodni balinarski koledar letos najboljšim slovenskim balinarkam ponuja številne izzive, s katerimi se več kot uspešno spoprijemajo. Pretekli konec tedna so tekmovale v Črni gori na regionalnem četveroboju, kjer so potrdile odlično formo, ki jih krasi že vse leto.

Tri prepričljive zmage

Črnogorski Tivat je gostil četveroboj Adriatic Bocce Confederation, na katerem so nastopile izbrane vrste Hrvaške, Srbije, Črne gore in Slovenije. Selektor Dejan Koren in pomočnica Petra Pivk Lukančič sta v obmorsko mestece popeljala močno zasedbo, ki so jo sestavljale Tadeja Petrič, Nina Volčina, Polona Premru, Leja Vehovec, Jacqueline Strnad in Aneta Fidel. Slovenke so že v prvem krogu z zmago nad Hrvaško s 14:0 potrdile, da jih zanima zgolj prvo mesto. Sledila je zmaga nad domačinkami z 12:2, za piko na i pa še prepričljivo slavje proti Srbiji z 11:3, tako da so brez večjih težav obranile naslov, ki so ga prvič osvojile lani v hrvaškem Kastavu.

"Veseli me odlična igra vseh deklet, med katerimi sta bili tudi dve mlajši reprezentantki. Nismo se ubadali z igrami tekmic, temveč smo v vsaki tekmi nastopili na vso moč in zabeležili tri gladke zmage,« je bil z videnim zadovoljen Koren. Za najboljšo igralko turnirja je bila razglašena Petričeva, ki ni skrivala navdušenja: »Odigrale smo na visoki ravni in potrdile dobro formo, ki jo držimo že od septembrskega evropskega prvenstva v Ljubljani. V vseh disciplinah smo dosegale odlične rezultate in zasluženo ubranile naslov. Nagrada za najboljše igralko je posebna čast."

Pred svetovnimi prvenstvi še pot v Monako

Sredi naslednjega tedna bodo boje za kolajne na svetovnem prvenstvu v Montbrisonu odprli mladinci in mlajši člani, prvi novembrski dnevi pa bodo namenjeni članskemu svetovnemu prvenstvu v turškem Mersinu. Še pred tem čaka slovensko izbrano vrsto nastop na prestižnem mednarodnem turnirju Denis Ravera v Monaku, kjer bo nastopilo 16 reprezentanc. Slovenijo bodo zastopali Nina Volčina in Ana Pevec v ženski konkurenci, Tomaž Bogataj in Žiga Moličnik v kategoriji do 15 let, mladinca Alen Kariž in Justin Vrabec ter mlajša člana Jan Guštin in Luka Blaževič.

Moličnik prvak med mladinci

Na mladinskem državnem prvenstvu v igri posamezno v Ilirski Bistrici je v konkurenci 18 tekmovalcev slavil balinar BD Kozlek Kuteževo Anže Moličnik, ki je v velikem finalu premagal Jureta Jekšeta (BK Pliskovica). V dvoboju za tretje mesto je bil Alen Kariž (BK Skala Sežana) boljši od klubskega soigralca Jakoba Tragina. 

Galerija

Članki iz rubrike