pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ZŠIS-SPK
ZŠIS-SPK
0 23.08.2022 11:27:14

Paralimpijski tabor za družine v Laškem

Tabor v Laškem
ZŠIS-SPK
Šport je velika priložnost za otroke, da izboljšajo kakovost življenja, poskrbijo za svoje zdravje in se vključijo v družbo. Otroci se naučijo novih spretnosti, pridobijo na samozavesti in uživajo. Podpora staršev je pri tem ključna, saj so otrokovi največji zaupniki.

Prav z jasnim namenom vzpostavitve dolgoročnega sistema in pogojev za vključevanje mladih invalidov v športne aktivnosti Zveza za šport invalidov Slovenije - Slovenski paralimpijski komite skupaj z Lidlom Slovenija razvija program Postani športnik, ki bo mladim invalidom šport približal, jim ga omogočil.

Prav zato pa tudi letos, že četrtič zapored, v Laškem organiziramo 4. Paralimpijski tabor za družine. Z jasno željo, da uresničevanja zavez in ciljev, ki jim sledimo v programu Postani športnik. Mladi in njihovi starši bodo v Laškem od četrtka, 25.8., do nedelje, 28.8.

V četrtek jih čaka uvodno srečanje, potem pa bodo starši prisluhnili predavanju dr. Aleksandra Zadela, za otroke in mlade pa smo pripravili poseben program. V petek po zajtrku smo že v športni dvorani v OŠ Primoža Trubarja Laško, kjer bodo mladi spoznali nekaj parašportov (boccia, hokej na električnih vozičkih, paraplezanje in cheerleading) in se v njih tudi preizkusili. Po kosilu, ki nam ga bodo pripravili naši gostitelji Hotel Thermana, gremo popoldan v bazen na paraplavanje, zvečer pa vse udeležence, tako otroke kot mlade, čaka družabni večer s presenečenji in obiskom parašportnika. Soboto začenjamo v športni dvorani OŠ Debro, seznanili se bomo še s tremi športi, paraatletiko, paranamiznim tenisom, parakolesarstvom. Temu še pred kosilom sledijo Lekove delavnice z eksperimenti za otroke in mlade ter predavanje Tanje Karlin o pozitivnih vplivih športa na družino. Zvečer sledi še predstavitev paraplesa z učenjem koreografije in obisk Zdravka Lidla, nedeljo, pa tudi tabor, pa bomo sklenili s predavanjem dr. Tjaše Filipčič ter s športnim tekmovanjem med družinami v telovadnici OŠ Debro, obiskal nas bo tudi Levček Mark, srčna maskota paralimpijskega komiteja.

Na letošnjem taboru bodo v veliko pomoč našim strokovnim sodelavcem in animatorjem prostovoljci iz podjetja Lek, ki je letos postal partner Zveze za šport invalidov Slovenije #Slovenskega paralimpijskega komiteja. Lek, ki je del skupine Novartis, je našo Zvezo ŠIS – SPK podprl pri različnih aktivnostih na področju športa invalidov, promociji vključevanja invalidov v širšo družbo, ozaveščanju javnosti o pomenu športa za boljše psihofizično počutje in drugje. Vse to in še več je tudi paralimpijski tabor.

"Z Zvezo ŠIS – SPK nas družijo močne skupne vrednote in prizadevanje za večjo raznolikost in vključenost v naši družbi, zato nas partnerstvo obojestransko bogati. Naši sodelavci se z veseljem pridružijo aktivnostim, kot je paralimpijski tabor, na katerih tudi sami najdejo navdih v optimizmu in pogumu parašportnikov," je dejal Gregor Makuc, direktor Komuniciranja in zunanjih zadev v Leku.

Na tem mestu iskreno vabilo, da se nam pridružite v petek, 26. avgusta, v Laškem, kjer vam bomo dopoldan med 8.30 in 11.30 z velikim veseljem in navdušenjem pojasnili, zakaj je šport tako primeren in koristen tudi ali predvsem za mlade invalide. Nekaj od njih bo te izkušnje z veseljem delilo tudi z vami, ki s svojim delom in medijskim prostorom, ki ga namenjate športu invalidov, delate svet boljši. Hvala in na snidenje v Laškem.

V petek, 26.8., ob 8.30 naprej na naslovu OŠ Primoža Trubarja Laško, Trubarjeva ulica 20, 3270 Laško. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na 041 353 208 (Drago Perko).

Članki iz rubrike