zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ou
ou
0 20.07.2022 10:23:17

Vrhunec balinarske sezone vse bližje

Tako Petra Pivk Lukančič v hitrostnem zbijanju kot Tanja Marc v natančnem zbijanju sta na svetovnih igrah v ameriškem Birminghamu zasedli šesto mesto. Slovenske balinarke so sredi meseca blestele tudi na mednarodnem turnirju dvojic na Hrvaškem in napovedale dvig forme pred septembrskim evropskim prvenstvom v Ljubljani. Mladi balinarski navdušenci pa so v začetku julija uživali na balinarskem kampu v Rogaški Slatini.

Po bronasti kolajni Tadeje Petrič na sredozemskih igrah v Alžiriji so slovenske balinarke napadale kolajne tudi na svetovnih igrah v Združenih državah Amerike, vendar se jim ni izšlo po željah. »Tanja Marc se po dobro odpravljeni prvi seriji, po kateri je zasedala drugo mesto, na žalost ni uspela uvrstiti v polfinale. V drugi seriji je očitno pregorela v veliki želji. Tudi Petra Pivk Lukančič je dala vse od sebe, vendar na žalost ni bilo dovolj. Kljub dvema šestim mestom Birmingham zapuščamo v pozitivni luči,« je nastop svojih varovank na svetovnih igrah ocenil selektor slovenske ženske reprezentance Dejan Koren.

Škoda zamujene priložnosti
Tanja Marc se je zavedala, da je iz rok izpustila lepo priložnost: »Po kar dobri prvi seriji sem ga v drugo čisto polomila. Ni in ni steklo. Mogoče sem si preprosto preveč želela ponoviti ali celo izboljšati rezultat iz prve serije. Razočaranje je veliko. Moram se malce ohladiti in razmisliti, kako naprej.«

Petra Pivk Lukančič, ki je zasedla šesto mesto v hitrostnem zbijanju, je dodala: »Dala sem vse od sebe. Kljub trudu se mi nastop ni posrečil.«

Slovensko slavje na Hrvaškem
Slovenska reprezentanca je nadaljevala priprave na evropsko prvenstvo, ki ga bo Ljubljana gostila med 31. avgustom in 4. septembrom. Selektor Koren bo s svojimi varovankami pilil formo na pripravah, v zadnjem delu pa je na sporedu pripravljalna tekma. Še pred tem bodo dekleta poskušala pripravljenost dvigniti z nastopi na močnih turnirjih doma in v tujini.



Na mednarodnem turnirju dvojic v Klani nad Reko sta Tadeja Petrič in Ana Pevec z zmago pridobili dodatno samozavest pred vrhuncem sezone v slovenski prestolnici. V ženski konkurenci sta drugo mesto osvojili Helena Ludvik in Samanta Štunf, v moški konkurenci pa sta slavila Davor Janžič in Dejan Tonejc. Odlične slovenske nastope sta s tretjim zaokrožila Anton Fabec in Goran Vujanović.

Mladi uživali v Rogaški Slatini
Več kot 40 mladih balinark in balinarjev iz vse Slovenije je prvi teden v juliju v Rogaški Slatini nabiralo balinarsko znanje na Balinarskem kampu pod vodstvom vodje kampa Antona Kosarja ter pomočnikov Igorja Isteniča in Brigite Hribar Vrenko.

Po zaslugi prizadevnih članov BŠD Rogaška Crystal na čelu s predsednikom Jožetom Verkom in podjetjem MOS Servis, d. o. o., so udeleženci kampa v obeh izmenah uživali v izvrstnih razmerah za delo in v pestrem spremljevalnem programu.

V četrtek se je že končal drugi del Balinarskega kampa Rogaška Slatina 2022, ki je služil tudi kot priprava reprezentančnih kandidatov do 23 let, ki so vadili po vodstvom selektorja Antona Kosarja in pomočnika Igorja Isteniča, ki jima je bila skozi celoten kamp v pomoč tudi Brigita Vrenko Hribar. Udeleženci so bili navdušeni nad razmerami za balinanje v prijetno ohlajeni dvorani, kopanjem na odprtem bazenu in bivanjem v Grand Hotelu Rogaška Resort, proste minute pa so izkoristili za ogled Rogaške Slatine.

Galerija
Značke: balinanje, sezona, šport

Članki iz rubrike