zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 17.06.2022 11:37:18

Vedenejeva na dobri poti do bojev za kolajne

Reuters
Slovenska ritmičarka Jekaterina Vedenejeva, ki je na evropskem prvenstvu v Tel Avivu ena od favoritinj za kolajne, je uspešno opravila kvalifikacije in je na dobri poti do finalov. Že prvi dan EP se je uvrstila v finale z obročem in žogo, tudi današnja nastopa s kiji in trakom je opravila z odliko. Na katerem mestu bo končala, bo znano zvečer.

Vedenejeva je po prvem dnevu pristala skupno na petem mestu. Tako sestavo z obročem (32,750 točke) kot žogo (32,250) je opravila zanesljivo in brez napak ter si s šestim oziroma četrtim dosežkom pritelovadila nedeljska finalna nastopa, kjer se bo lahko borila za kolajne.

Danes je ponovila dobra nastopa s kiji (31,750 točke) in trakom (31,250), najboljše tri ocene (96,750 točke) pa se v kvalifikacijah štejejo za končni zbir in finale mnogoboja.

Že zdaj je znano, da je prvi cilj izpolnila, četudi bodo danes članske kvalifikacije potekale še do večera.



Lani je Rusinja, ki zadnja leta za Slovenijo dosega mejnike tega športa, prvenstvo stare celine končala na 12. mestu, leta 2020 na 13., letos pa ima ob odsotnosti ruskih in beloruskih tekmovalk lepe možnosti za najboljši slovenski rezultat doslej.

Poleg Vedenejeve sta prvenca na evropskih prvenstvih opravili dve mladi tekmovalki. Tina Hajdinjak je za sestavo z obročem prejela 21,450 točke, z žogo pa po dveh večjih napakah 22,700, Karina Gerkman Salaujova pa se je dobro predstavila s kiji (23,750) in trakom (21,100).

Danes bodo kvalifikacijski nastopi s kiji in trakom potekali do večera, v soboto je na sporedu finale mnogoboja, v nedeljo pa še finali po posameznih rekvizitih.

Članki iz rubrike