pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

(sm)
(sm)
0 25.05.2022 10:47:11

Slovenke proti Hrvaticam s polovičnim izkupičkom

Slovenski ekipi balinark, zgoraj članice, spodaj ekipa U-18
BZS
Nedeljsko srečanje ženskih članskih in mladinskih reprezentanc Slovenije in Hrvaške v Postojni v organizaciji BK Postojna je prineslo zelo izenačena obračuna, v katerih so pri mladinkah Slovenke slavile s 13:9, pri članicah pa klonile z 10:14. V državnih ligah na vrhu lestvice ni sprememb, v soboto pa slovenski podprvaki iz Škofje Loke začenjajo nastope v moškem evropskem klubskem pokalu.

Ob odlični organizaciji članov Balinarskega kluba Postojna so lahko številni ljubitelji balinanja v nedeljo v mestu pod Sovičem uživali v vrhunskih predstavah najboljših slovenskih in hrvaških balinark. Istočasno sta se merili članski in mladinski zasedbi, v prijateljskem dvoboju pa je na koncu vsaki izbrani vrsti pripadla po ena zmaga.

Zaključek po okusu Hrvatic

V članski konkurenci so Hrvatice že v prvih klasičnih igrah napovedale odločen napad na zmago, nato pa sta Nina Volčina in Tadeja Petrič z uspešnima nastopoma v hitrostnem zbijanju poskrbeli za izenačenje. V natančnem zbijanju je bila za Slovenijo uspešna Tanja Marc, za Hrvaško pa Nives Jelovica, z zmago v igri v krog pa je za prvo vodstvo Slovenk poskrbela Klara Puhanič. Zaključek dvoboja se ni odvil po željah balinark v zeleno-modro-belih dresih, saj so južne sosede slavile v vseh treh igrah in se domov vrnile s prestižno zmago.

Slovenske mladinke potrdile kakovost

V dvoboju mladinskih zasedb je slovenska reprezentanca začela z vodstvom 5:3, za katerega so bile z zmagami zaslužne Veronika Vrabec in Leja Vehovec v igri dvojic ter Aneta Fidel v igri posamezno, točko pa je v isti disciplini prispevala tudi Eva Žerjal. Slednja je nato slavila v igri v krog, Leja Vehovec pa je bila suverena v natančnem zbijanju in igri posamezno; zmago sta v štafetnem zbijanju potrdili Rebecca Martulaš in Eva Žerjal.

"Lahko sem zelo zadovoljen s prikazanim. Veseli me, da se je obrestovalo dobro delo na pripravah. Kljub porazu so članice odigrale na visoki ravni in proti eni najboljših svetovnih reprezentanc so odločale malenkosti. V naši igri je še kar nekaj rezerv, tako da bomo pred letošnjimi najpomembnejšimi tekmami morali še izpiliti nekaj malenkosti," je dogajanje v Postojni pokomentiral selektor Dejan Koren.

Slovenija – Hrvaška 10:14
Dvojica: Petrič, Ludvik – Fučak, Nimčević 13:2
Dvojica: Zule, Pevec – Marelja Bošnjak, Vojković 4:8
Posamezno: Jenčič – Bajrić 3:13
Posamezno: Marc – Jelovica 7:7
Hitrostno zbijanje: Volčina – Fučak 32:28
Hitrostno zbijanje: Petrič – Vojković 30:30
Natančno zbijanje: Zule – Jelovica 13:16
Natančno zbijanje: Marc – Bajrić 18:13
Krog: Puhanič – Vojković 19:14
Dvojica: Pevec, Jenčič (Ludvik) – Nimčević, Jelovica 2:13
Posamezno: Zule – Marelja Bošnjak 8:12
Štafetno zbijanje: Volčina, Petrič – Bajrić, Vojković 34:37
Slovenija U-18 – Hrvaška U-18 13:9
Dvojica: Vehovec, Vrabec – Vukelić, Žagar 13:2
Dvojica: Martulaš, Žigman – Širola, Stepančić 6:10
Posamezno: Fidel – Margan 11:8
Posamezno: Žerjal – Maršanić 8:8
Hitrostno zbijanje: Martulaš – Maršanić 17:28
Krog: Žerjal – Burić 14:12
Natančno zbijanje: Vehovec – Margan 15:0
Natančno zbijanje: Fidel – Žagar 9:10
Dvojica: Vrabec, Žigman (Fidel) – Margan, Cocaj (Širola) 7:11
Posamezno: Vehovec – Vukelić 13:0
Štafetno zbijanje: Martulaš, Žerjal – Maršanić, Širola 26:20

Škofjeločani po evropski četrtfinale

V soboto popoldne čaka škofjeloško Trato v črnogorskem Tivtu dvoboj osmine finala moškega evropskega pokala. Aktualni slovenski podprvaki bodo imeli proti domači Palmi težko nalogo, saj so se črnogorski prvaki za evropske nastope okrepili s slovenskim reprezentantom Martinom Zdaucem, v svojih vrstah pa imajo ob številnih izkušenih črnogorskih balinarjih tudi mlad biser, Gracijo Stjepčevića.

Kljub temu škofjeloška zasedba v Črno goro ne misli odpotovati z belo zastavo, kar je potrdil tudi Damjan Sofronievski: "Okrepljeni domačini bodo zagotovo v prednosti v tekaških disciplinah. Po drugi strani moramo mi iskati in izkoristiti svoje priložnosti v klasičnih igrah. Gremo po zmago." Ob "Softiju" bodo v zasedbi Trate glavno breme nosili Tadej Premru, Miha Tomše in Damjan Urbančič, ki bo skupaj z Luko Kokljem poskušal domačinom izmakniti kakšno točko v tekaških disciplinah. Slovenski prvak Agrochem Hrast je neposredno uvrščen v jesenski četrtfinale.

Brez sprememb na vrhu

Pretekli konec tedna je postregel z obračuni v 1. ligi – članice, prvih in drugih moških ligah ter ligi U-14, vodilne ekipe pa so zadržale svoja mesta. V ženski konkurenci proti prvemu naslovu prvakinj korakajo balinarke Pivke Oro Met, v boju za moško superligo najbolje kaže Planini Kranj, najbližje napredovanju v prvo ligo sta Tržič Orodjarstvo Knific in hrpeljski Jadran, pri najmlajših pa si vrh lestvice delita Kozlek in OBZ Notranjska. 

Galerija

Članki iz rubrike