sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

(sm)
(sm)
0 20.04.2022 11:47:23

Reprezentance v polnem pogonu

Ženska in moška članska reprezentanca
BZS
Vse balinarske reprezentančne selekcije so že začele priprave na koledarsko leto, ki bo zapolnjeno s tekmovanji. Konec tedna spomladanski del prvenstva začenjajo klubi v elitni ženski in nižjih moških balinarskih ligah. Organizatorji evropskega prvenstva v balinanju za ženske Ljubljana 2022 so predstavili uradni logotip.

Organizacijski odbor evropskega prvenstva je v sodelovanju z odsekom za marketing Mestne občine Ljubljana predstavil logotip evropskega prvenstva v balinanju za ženske, ki ga bo Ljubljana gostila od 31. avgusta do 4. septembra. Najboljše evropske balinarke se bodo v slovenski prestolnici borile za odličja v natančnem, hitrostnem in štafetnem zbijanju ter v igri v krog, posamezno in dvojicah. Evropsko prvenstvo s skupnimi močmi organizirata Balinarska zveza Slovenije in BŠK Krim Ljubljana, ki bo na svojih pokritih baliniščih na Rakovniku konec poletja gostil največji balinarski dogodek v Sloveniji v zadnjih letih.

Članski reprezentanci v prestolnici

Pretekli četrtek sta ženska in moška članska reprezentanca na balinišču BŠK Krim v Ljubljani opravili enodnevne priprave v tehničnih disciplinah. Selektor ženske izbrane vrste Dejan Koren je testiral pripravljenost Nine Volčina, Sare Jenčič, Polone Zule (vse Krim Ljubljana), Tadeje Petrič, Ane Pevec (obe Pivka Oro Met) in Tanje Marc (Agrochem Hrast Kobjeglava), medtem ko je moški selektor Davor Janžič na uvodne priprave povabil Dejana Tonejca (Noventa – Ita), Erika Čeha, Marka Švaro, Jako Štremfla (vsi Agrochem Hrast Kobjeglava), Tadeja Premruja (Trata Škofja Loka), Martina Zdauca (Ilirska Bistrica), Anžeta Petriča (BRB Ivrea – Ita) in Gašperja Povha (Skala Sežana).

Žensko izbrano vrsto ob zgoraj omenjenem evropskem prvenstvu letos čakajo nastopi na svetovnih igrah v Združenih državah Amerike in sredozemskih igrah v Alžiriji, svetovnem pokalu v Franciji in številnih mednarodnih turnirjih, vrhunec sezone za člane pa bodo sredozemske igre, svetovni pokal in svetovno prvenstvo v Turčiji.

Mlajši člani v Sežani...

Selektor moške reprezentance do 23 let Anton Kosar je skupaj s pomočnikom Igorjem Isteničem kandidate zbral na uvodnih pripravah v Sežani, ki so se jih udeležili Žan Sodec (Krim Ljubljana), Erik Čeh, Jaka Štremfel, Jan Guštin (vsi Agrochem Hrast Kobjeglava), Gašper Povh, Jure Fabjan (oba Skala Sežana), Luka Blaževič (Jadran Izola) in Matija Poljanec (Kolektor Idrija). Mlajše člane prva reprezentančna akcija čaka konec meseca, ko se bodo na peteroboju Adriatic Bocce Confederation v Crikvenici na Hrvaškem pomerili z Bosno in Hercegovino, Črno goro, Srbijo in Hrvaško.

… najmlajši pa v Pivki

Balinarska dvorana Rešta v Pivki je na praznično soboto gostila uvodne priprave moške reprezentance do 15 let pod vodstvom selektorja Davida Širclja in pomočnika Erika Hrvatina. Priprav se je udeležilo 15 mladih balinarjev, ki predstavljajo svetlo prihodnost slovenskega balinanja.

Nadaljevanje ligaških bojev

Po marčevskem zaključnem turnirju moške superlige, ki se je zaključil z zmagoslavjem Agrochem Hrasta iz Kobjeglave, se konec tedna nadaljuje ligaško tekmovanje v prvi ženski ter prvi in drugi moški ligi.

Lepo priložnost, da prekinejo petletno prevlado ljubljanskega Krima, imajo balinarke Pivke Oro Meta, ki so jesenski del prvenstva zaključile na prvem mestu, z dvema točkama prednosti pred najbližjimi zasledovalkami. Pivčanke že v soboto čaka težko delo, saj bodo gostovale pri četrtouvrščenem Kolektorju iz Idrije. Drugouvrščeni Agrochem Hrast bo gostoval pri krimovkah, ki si spomladi ne smejo več privoščiti spodrsljaja, Bistrica bo gostila Šiškarice, prihodnjo sredo pa se bosta pomerili zasedbi iz Milj in Deskel.

V moški prvi in drugi ligi sta na sporedu še dva kroga rednega dela, nato pa bosta sledili ligi za prvaka in obstanek. V prvoligaški druščini trenutno najbolje kaže Kozleku Kuteževo in Planini Kranj, v drugi ligi pa vrh lestvice zasedajo Tržič Orodjarstvo Knific, Rogovila Kranj, Goriška Brda in Jadran Hrpelje – Kozina. 

Galerija

Članki iz rubrike