podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 18.02.2022 19:32:08

Pred Kamničankami in Postojnčankami težki gostovanji

Gašper Kragelj bo močno orožje Konstruktorja proti Ljubelju.
psno
Štirinajsti krog ponuja morda že manjši odločitvi v boju za naslov prvakinj. Kamničanke pri Radeljčankah in Postojnčanke pri Impolu. Se Miklavž še lahko reši?

Po krajšem premoru zaradi ekipnega DP med mladinci (pri fantih so do naslova prišli Postojnčani, medtem ko so pri dekletih Slovenijo pokorile mladinke Krke) se nadaljuje prvenstvo v vseh kegljaških državnih ligah. V moški elitni ligi vodilni Triglav gostuje v Trbovljah, kjer bi se z morebitno zmago proti Rudarju še za korak približal naslovu prvaka. Glede na trenutno formo so v vlogi favorita.



Mnogo bolj bodo zanimive ostale tekme. V Ljubljani bo Ograjca iskala sila pomembne točke v boju za obstanek proti odličnem Calcitu, ki se bori za naslov podprvaka. Ljubljančani, ki krvavo rabijo točke, bodo na čelu s Pintaričem od sebe dali maksimum. V lažjem položaju bodo Goričani, ki bodo gostovali pri zdaj že odpisanih Konjičanih in bi morali zanesljivo priti do točk. V Litiji bodo domačini proti Postojnčanom iskali točke za obstanek v boju za Evropo, katere pa rabijo tudi igralci Proteusa. Litija je pred dnevi odlično odigrala na zaostali tekmi v Tržiču in slavila pomembno zmago. Morebitni točki bi v tem primeru pomenili, da Litijani ostajajo v tem boju, medtem ko bi se delnice Proteusa v primeru zmage močno povečale v boju za naslov podprvakov. V Mariboru pa bodo svojo srečo iskali tudi Tržičani, ki bi si v primeru uspeha močno izboljšali svoje možnosti in tako nadoknadili neuspeh proti Litiji. Toda Konstruktor verjetno ne bo pristal na takšno razmišljanje, saj si želi po zdaj že skoraj izgubljeni kroni vseeno priti do končnega drugega mesta, ki bi vsaj delno potešil njihova pričakovanja.



V ženski elitni ligi bosta vodilni ekipi na težkih preizkušnjah, saj tako Kamničanke kot tudi Postojnčanke gostujejo. Morda imajo igralke Calcita nekoliko lažje delo, saj gostujejo v Radljah pri Remoplastu. Toda tudi domačinke potrebujejo točke, da bodo lažje pričakovale zaključek prvenstva. V  Slovensko Bistrico prihaja Proteus. To srečanje lahko uvrstimo v kategorijo derbijev. Impol je trenutno tretji in za vodilnim dvojcem zaostaja le tri točke. Z zmago bi si domačinke celo priigrale priložnost, da se vmešajo v boj za vrh. Tako Postojnčanke, ki so vseeno kvalitetnejša ekipa, čaka izredno težka naloga. Vse igralke bodo morale dati od sebe maksimum, če želijo priti do zmage. Pomembna tekma pa bo v Celju, kjer bo gostoval Miklavž. Za gostujoče igralke je to ena zadnjih priložnosti, da se še približajo konkurenci in priborijo priložnost za obstanek. Celjanke so glede na trenutno formo vseeno v prednosti. Če pridejo do zaželene zmage, bodo praktično rešene pred najhujšim.



Pari 14. kroga v 1. A ligah
Moški
Konjice – Gorica (14.00)
Konstruktor – Ljubelj (16.00)
Ograjca – Calcit (17.00)
Rudar – Triglav (17.00)
Litija – Proteus (17.30)


Ženske
Pivka – Ljubelj (13.00)
Impol – Proteus (13.00)
Celje – Miklavž (15.00)
Remoplast – Calcit (17.00)
Brest – prost
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike