zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

(sm)
(sm)
0 13.10.2021 11:35:01

Začetek po slovenskih notah

Gregor Sever in Tadej Premru s tekmecema iz ZDA
BZS
Prvi dan članskega svetovnega prvenstva je minil v skladu z željami slovenskih balinark in balinarjev, ki so v italijanskem Alassiu nizali zmage kot po tekočem traku. Že danes si lahko sedemčlanska delegacija na široko odpre vrata do četrtkovih četrtfinalov v vseh osmih disciplinah.

Slovenska delegacija je na ligurski obali lahko prešerne volje. Torkov ognjeni krst je v vseh disciplinah preživela brez praske, v nasprotju z reprezentančnim kombijem, ki je bil žrtev objestnega italijanskega "dirkača" na štirih kolesih. A razbito ogledalo ni pokvarilo odličnega vzdušja v slovenskem taboru, ki odkrito naskakuje kolajne v vseh osmih disciplinah.

Slovenke blestele v Alassiu

Kot prvi sta led prebili Polona Zule in Tadeja Petrič z zmago v igri dvojic proti turškima sestrama Ozturk z 11:3. "Nisva si privoščili podcenjevanja, saj sva se zavedali, da sta Turkinji lahko zelo nevarni," je pojasnila Petričeva, ki je nato skupaj z Nino Volčino s 40 točkami dosegla tretji rezultat kvalifikacij v štafetnem zbijanju. To pa še ni bilo konec Tadejinih nastopov v torkovem dopoldnevu, saj je nato skupaj s Tadejem Premrujem po hitrem postopku opravila še z madžarsko mešano dvojico in po 35 minutah je Slovenija vpisala zmago s 13:0. Uspešno serijo je proti Brazilki De Olivera v igri posamezno podaljšala Zuletova (13:2).

Malce slabše je šlo zgolj Tanji Marc, ki se bo morala po sedmih točkah v prvem krogu kvalifikacij natančnega zbijanja danes popoldne pošteno potruditi za preboj med najboljšo osmerico. Zvečer je prvi nastop v hitrostnem zbijanju opravila še Volčina.

Kozjek že v osmini finala

Za trikratnega svetovnega prvaka v igri posamezno Jureta Kozjeka je predtekmovanje v Albengi v predmestju Alassia služilo kot dobro ogrevanje pred začetkom izločilnih bojev, ki si jih je slovenski reprezentant zagotovil z dvema zmagama v skupini proti Špancu Danielu Guillenu (13:7) in Srbu Srđanu Butorcu (13:4).

"Proti Špancu sem se v začetnem delu tekme malce uštel pri bližanju. Mislil sem, da sem na treningu naštudiral igrišča, a ni bilo tako. Še pravočasno sem se ujel in prišel do zmage. V drugem obračunu sem sicer zgrešil nekaj krogel pri zbijanju, vendar sem zadovoljen s prikazanim. V nadaljevanju prvenstva bo še priložnost za izboljšanje igre," je pojasnil Kozjek.

Selektor moške izbrane vrste Davor Janžič je bil zadovoljen tudi z jutranjo predstavo dvojice Gregor Sever-Tadej Premru, ki sta s 13:7 ugnala Američana Benjija Tosija ter Giuseppeja Gadaleto. "Fanta sta odigrala dobro tekmo in verjamem, da bosta v nadaljevanju še boljša," je pojasnil Janžič, ki bo danes vodil svoja varovanca v obračunu za prvo mesto v skupini proti Slovaški.

Kaj prinaša sreda?

Današnji spored bo postregel z nadaljevanjem kvalifikacij v vseh osmih disciplinah, in če se bodo uspešni slovenski nastopi nadaljevali, se bodo članice in člani v zeleno-modro-belih dresih izognili repasažem ter si privoščili nekaj prepotrebnih uric počitka pred izločilnimi boji. Prenose v živo iz svetovnega prvenstva lahko spremljate na spletni in Facebook strani Balinarske zveze Slovenije. 

Članki iz rubrike