profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

bu
bu
1 14.09.2021 13:44:50

FRANCOSKI MARTIGUES GOSTI BALINARSKO SVETOVNO PRVENSTVO: Deveterica Slovencev v boj za odličja

Anže Petrič
Od današnjega dopoldneva do sobotnega večera bo pozornost slovenskih ljubiteljev balinanja usmerjena v francoski Martigues, ki gosti svetovno prvenstvo v članski in mladinski konkurenci.

»Odlično smo pripravljeni in napadli bomo kolajne v vseh disciplinah,« so praktično v en glas zatrdili člani slovenske odprave pred včerajšnjo deseturno potjo proti jugu Francije. V obmorskem Martiguesu bodo Nina Volčina in osem moških reprezentantov napadali odličja v kar desetih disciplinah.

Člani v tekaških disciplinah
V članski konkurenci bodo v ospredju tekači, saj se bodo moški merili v hitrostnem zbijanju, drugič pa bo na sporedu mešana štafeta. V »brzincu« bo tretji naslov svetovnega prvaka lovil Aleš Borčnik: »Osnovni cilj je preboj v polfinale. V bitki za kolajne bo šlo na nož in takrat bo treba doseči najboljši rezultat. Kondicijska pripravljenost ni vprašljiva, v ključnih trenutkih pa bo odločala glava.«

V mešani štafeti bosta prvič združila moči Nina Volčina in Anže Petrič, ki sta na enem izmed zadnjih treningov zadela le kroglo manj od svetovnega rekorda ter napovedala, da bi lahko zagrenila življenje tudi favoriziranim domačinom.

Razmerja moči so jasna
»Tako kot na vsako veliko tekmovanje se tudi v Francijo odpravljamo po medalje. Če bomo zdravi in v dobri dnevni formi, lahko napademo sam vrh. Glede na to, da je mešana štafeta na sporedu bolj poredko, je v tej disciplini nekaj več neznank, medtem ko so v hitrostnem zbijanju razmerja moči bolj jasna,« je pojasnil pomočnik selektorja moške reprezentance Bojan Berčič, ki bo v Martiguesu vodil člansko vrsto.

Mladi upi v obetavni formi
Nad mladimi upi bo tradicionalno bdel selektor Anton Kosar skupaj s pomočnikom Igorjem Isteničem. Tako v mladi kot v mladinski reprezentanci bodo v štirih disciplinah nastopili po trije reprezentanti, ki so prav tako v odlični formi. »Balinarska zveza Slovenije nam je omogočila izvrstne pogoje za priprave, fantje so to izkoristili in v zadnjih tednih dvignili pripravljenost na primerno raven. Verjamem, da bodo upravičili izkazano zaupanje,« je pojasnil Kosar.

Pri mlajših članih bo Žan Sodec nastopil v natančnem zbijanju ter v igri dvojic skupaj z Erikom Čehom, medtem ko Gašperja Povha čakata hitrostno zbijanje in igra posamezno. V mladinski konkurenci bo glavno breme nosil Jaka Štremfel, saj bo nastopil v igri posamezno, natančnem zbijanju ter igri dvojic skupaj z Janom Guštinom, ki bo v štafetnem zbijanju združil moči z Luko Blaževičem.

Konkurenčni v vseh starostnih kategorijah
V sredo se bo odpravi pridružil tudi predsednik Balinarske zveze Slovenije Primož Marinko, ki je delegacijo takole pospremil na pot: »Pred začetkom prvenstva so pričakovanja velika. Glede na kakovost naših igralk in igralcev si lahko obetamo medalje. Za zmagovalni oder smo konkurenčni v vseh starostnih kategorijah. V zadnjem letu dni, ko zaradi epidemioloških razmer ni bilo velikih tekmovanj, smo veliko pozornosti namenili delu z mladimi, marketingu in promociji. Na vseh področjih smo naredili velik korak naprej, zdaj pa je končno napočil čas tudi za nastop na svetovnem prvenstvu.«

Agrochem Hrast trdno na vrhu
Po treh krogih v prvi ženski ligi prvo mesto zaseda Agrochem Hrast, ki se lahko tako kot drugouvrščena Pivka Oro Met pohvali z maksimalnim izkupičkom. Do prve zmage je prišel ljubljanski Krim, medtem ko so Milje še vedno brez osvojene točke. V moški prvi ligi trenutno najbolje kaže Gradni Gik, Planini Kranj in Kozleku, v drugih ligah pa sta po dve zmagi vpisala Tabor Ihan in Jadran HK.

1. DRŽAVNA LIGA ČLANICE 2021/2
3. krog
Šiška – Milje 15:9, Agrochem Hrast – Deskle 22:2, Pivka Oro Met – Bistrica pri Tržiču 17:7, Kolektor Idrija – Krim Ljubljana 10:14



1. DRŽAVNA LIGA
2. krog
Skupina A
Cesta – Čirče Van Den 10:12, Košana – Planina Kranj 9:13, Gradna Gik – Nanos 20:2
Skupina B
Jadran Izola – Mengeš Rakoll 12:10, Logatec – Sloga 14:8, Kozlek – Orlek Oro Met 16:6

2. DRŽAVNA LIGA ZAHOD
2. krog
Skupina A
Goriška Brda – Cerkniško Jezero 14:8, Koseze – Planina 6:16, Katarina (prost)
Skupina B
Kolektor Idrija – Pliskovica 14:8, Videm Košana – Tabor Ozeljan 21:1, Jadran H.K. (prost)

2. DRŽAVNA LIGA VZHOD
2. krog
Skupina A
Sodček – Bistrica pri Tržiču 10:12, Sodražica – Hoče 13:9, Tržič Orodjarstvo Knific – Zarja (15. 9.)
Skupina B
Krško – Rogaška Crystal 12:10, Rogovila Tele TV – Breza 20:2, Tabor Ihan Domžale – Budničar 16:6

DRŽAVNA LIGA U-18
1. krog
Agrochem Hrast – OBZ Notranjska (preloženo), Krim Zmajčki – Pliskovica-Skala 8:6, Pivka Oro Met – ŠB Korte-Izola (preloženo)

Članki iz rubrike