Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

tč
0 29.07.2021 09:14:59

Ela kolar je nadarjena ritmična gimnastičarka ŠD Moste, ki ima najraje žogo

Ela Kolar se je z ritmično gimnastiko začela ukvarjati, ko je imela pet let. Seveda je najprej vse potekalo prek igre – spoznavanje osnovnih elementov s telesom in učenje preprostih ritmičnih trikov z rekviziti.

Vsako leto je bilo treningov več in bili so daljši, kar pa ji je ustrezalo, saj se je lahko več naučila. Zdaj trenira vsak dan po tri do štiri ure, proste ima le nedelje. Stara je 13 let in je članica Športnega društva Moste, kjer trenira pod vodstvom trenerk Tine Čas in Ane Kokalj.

Letos prvič tekmuje v kategoriji kadetinj, a za njo je že veliko lepih športnih uspehov. Večkrat je postala državna prvakinja v skupinskih vajah, je tudi nosilka kolajn na mednarodnih tekmovanjih, nazadnje pa se je razveselila zmage z obročem na bubble cup tekmovanju, ki ga je organiziralo njeno društvo. Tekmovanj se je po napornem koronaletu zelo razveselila. Treningov od doma se je redno udeleževala, in čeprav prek zaslona, so bili ti zelo raznoliki. Poleg njih so imele Moščanke tudi tedenske izzive, druženja in delavnice (spoznavanje tekmovalnega pravilnika, pregled zgodovine ritmične gimnastike, učenje tehnik dihanja za sproščanje treme pred nastopi in drugo). Volje do treningov ji vsekakor ni zmanjkalo, in ko se je lahko vrnila v dvorano in rekvizite vrgla visoko v zrak, je bila srečna in zadovoljna.

Na treninge v Gimnastični center Ljubljana, kjer velja za zelo vestno športnico, prihaja z avtobusom, domov pa ob lepem vremenu s kolesom. Seveda jo pripeljeta tudi starša, ki ji pri njeni športni poti stojita ob strani in jo spodbujata. Z družino so tudi sicer zelo športno aktivni – hodijo v hribe in kolesarijo. Pravi, da ji je ritmična gimnastika zelo všeč, saj je to res eleganten šport, zaradi katerega je tudi zelo gibčna in spretna. Razmišljala je sicer tudi o plesu, a raje uživa in ustvarja z rekviziti. Najljubša ji je žoga. Rada bi nastopala za Slovenijo na velikih tekmovanjih, kot so evropsko in svetovno prvenstvo, morda nekoč tudi na olimpijskih igrah. Njena vzornica je ruska reprezentantka in večkratna svetovna prvakinja Dina Averina, od slovenskih ritmičark pa ji je najbolj všeč Aleksandra Podgoršek.


Ela obiskuje OŠ Ketteja in Murna. V svojem prostem času, ki ji ostane po šolskih obveznostih in treningih, pa se rada druži s prijatelji in igra s sosedovo psičko. V naslednji sezoni si želi čim več tekmovanj – v tujini in doma.

Značke: gimnastika, kolar

Članki iz rubrike