franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ou/sta
ou/sta
0 18.07.2021 08:14:57

PREPLAH v Tokiu! V olimpijski vasi se ŠIRI KORONAVIRUS, športniki IZOLIRANI!

Profimedia
Dva pozitivna primera športnikov na covid-19 so odkrili po testiranjih v olimpijski vasi v Tokiu, so sporočili organizatorji olimpijskih iger, ki se bodo začele 23. julija. Dan pred tem je bil pozitiven prvi izmed članov olimpijskih reprezentanc, vsi trije so v osamitvi, njihovih imen pa niso sporočili.

Tiskovni predstavnik OI Masa Takaya je dejal, da so prvi trije pozitivni primeri v olimpijski vasi "iz iste države in iz istega športa". Vsi trije so v sobah izolirani in jim dostavljajo obroke, testirali pa so vnovič tudi vse druge člane njihove reprezentance.


"Želimo, da bi bilo kar najmanj tveganja za zdravje. Zagotovimo lahko, da je z vsemi ukrepi poskrbljeno, da skorajda ne bo srečevanj olimpijcev s prebivalci Japonske," je zagotovil direktor Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) za OI Christophe Dubi. Še vedno je namreč med prebivalci Japonske veliko zaskrbljenosti in negativnega razpoloženja zaradi izvedbe OI v času pandemije.

Omenjena trojica članov ene izmed olimpijskih reprezentanc je bila prva, ki je bila pozitivna v olimpijski vasi. Doslej je bilo v povezavi z OI odkritih 55 primerov med organizatorji, po prihodu tujih ekip na letališča ali v trening kampih reprezentanc po Japonski.

Med njimi je bil v soboto tudi predsednik južnokorejske namiznoteniške zveze in član Moka Ryu Seung-min. Pred odhodom na Japonsko je imel dva negativna testa in je tudi cepljen, a je bil po pristanku na letališču Narita pozitiven na covid-19.

Članki iz rubrike