profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

(sm)
(sm)
0 07.05.2021 10:24:49

Krimovke na vso moč po obrambo naslova

Dejan Korošec (Marjetica Koper)
BZS
Moškim superligašem se bodo konec tedna na baliniščih po Sloveniji pridružile tudi predstavnice ženskega spola, ki tekmujejo v prvi ligi. V obeh ligah bo v soboto in nedeljo odigran dvojni krog, ki bi znal premešati stanje na lestvici.

Tako kot fantje so morala tudi dekleta potrpežljivo počakati na začetek spomladanskega dela balinarske sezone. V soboto bo šlo z obračuni osmega kroga končno zares, že v nedeljo pa jih čakajo še drugi spomladanski dvoboji.

Branilke naslova se ne bodo 'šparale'

Naslov prvakinj iz sezone 2019/20 brani ljubljanski Krim, ki v spomladanski del prvenstva vstopa z dvema točkama naskoka pred Pivko Oro Met, medtem ko si tretje mesto delita Bistrica pri Tržiču in Deskle. Mesta v drugi polovici lestvice zasedajo idrijski Kolektor, kobjeglavski Agrochem Hrast, ljubljanska Šiška in Milje.

"Ne bomo se 'šparale', temveč bomo šle na vso moč," napoveduje kapetanka ljubljanskega Krima Denise Vidmar, ki si je skupaj s soigralkami po zadržanem jesenskem začetku vendarle zagotovila zmago prednosti pred najbližjimi zasledovalkami iz Pivke. Prvo ime Ljubljančank je reprezentantka Nina Volčina, ki v hitrostnem zbijanju praktično nima prave konkurence, odlično pa ji gre tudi v klasičnih igrah. Kar nekaj tekem je jeseni izpustila Sara Jenčič, ki tekmicam ni oddala niti točke, zmage pa so pridno zbirale tudi Nina Kozjek, Leja Vehovec, Mojca Dolenc in Mija Borčnik.

Pivčanke so svoje vrste okrepile z nogometno reprezentantko Zalo Vindišar, ki je pred leti že blestela na slovenskih baliniščih in bo v veliko pomoč mladi zasedbi, v kateri z izkupičkom točk za zdaj prednjači Tadeja Petrič. Trener ekipe Toni Trobec upa, da bo njegova zasedba zadržala visok položaj na lestvici: "Kljub odsotnosti nekaterih igralk merimo na mesta pri vrhu. Drugi del sezone bomo v večini odigrali z mladimi igralkami, ki šele vstopajo na člansko sceno in jim bodo v pomoč izkušenejše soigralke. Menim, da je to pravi recept za uspeh in prihodnost kluba."

Zelo zanimiv bi znal biti boj za tretje mesto, na katerega lahko računajo štiri ekipe, vseh osem prvoligaških zasedb pa do konca maja čaka zelo zgoščen spored.

Se bo Trata pobrala?

Po prvomajski prekinitvi bodo jutri in v nedeljo ponovno v polnem pogonu tudi superligaši, ki jih čakajo dvoboji tretjega in četrtega kroga. Slovenske ljubitelje balinanja trenutno najbolj zanima, ali se bo škofjeloška Trata uspela pobrati po dveh nepričakovanih porazih proti novincem iz Velenja. Prve točke v novi sezoni bo iskala proti ljubljanskemu Krimu, ki si po besedah enega izmed nosilcev igre Žige Šinkovca želi zmagovit uvod v sezono: "Veseli smo, da se vračamo v boj na peščenem terenu, saj je bila prekinitev res dolga. Med prestopnim rokom smo ostali brez najboljšega igralca Žana Sodca in Martina Blatnika. Okrepila sta nas Žan Rode, ki bo velika okrepitev v tekaških disciplinah, in izkušeni Jani Brus. Kljub spremembam v kadru imamo v mislih samo zmago."

Velenjčani bodo poskušali uspešno serijo podaljšati proti Postojni, koprsko Marjetico ob letošnji premieri čaka spopad z Ilirsko Bistrico, medtem ko bo favorizirani Agrochem Hrast lovil dve zmagi proti Zabičam. 

Članki iz rubrike