požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
1 05.06.2020 17:17:36

Mrtvi tek med Kamničani in Mariborčani

Tržičanom se odpira odprta pot do četrtega mesta.
psno
Po točno treh mesecih (zadnji krog je bil odigran 7. marca!), bodo končno ponovno oživela slovenskega kegljišča. Vsi klubi morajo odigrati še zadnja dva igralna dneva.

V elitni moški ligi je odprto glavno vprašanje, komu bo pripadel naslov prvaka. V boju sta le še Konstruktor in Calcit, ki sta na lestvici točkovno poravnana. V primeru, da bo tako tudi na koncu, bo na sporedu dodatna tekma na nevtralnem kegljišču, v kateri bodo odločali samo keglji. Mimogrede dodajmo, da je KK Calcit vložil tudi tožbo, ki je uperjena na KZS za zaščito zakonitosti. Povezana je s tekmo desetega kroga med Calcitom in Ograjco, ki jo je strokovni organ spremenil iz neodločenega rezultata v poraz Kamničanov, gre pa seveda za famozni zadnji met Marka Omana.



V tem krogu je na sporedu derbi v Kamniku, kjer bo gostoval Proteus, ki je večino prvenstva preživel na prvem mestu, a mu je manjša kriza odnesla boj za naslov. Kamničani bodo morali za naslov (oziroma za dodatno tekmo) obvezno premagati Postojnčane in to potem potrditi še v Litiji. Konstruktor, aktualni prvak, je v nekoliko lažjem položaju, saj ima malce ugodnejši razpored. V tem krogu gostujejo v Slovenskih Konjicah, kjer jih čaka dosti lažji nasprotnik, čez teden dni pa gostijo še Ograjco iz Ljubljane.



Kot je znano, je svetovna kegljaška zveza preložila vsa svetovna prvenstva na konec novembra, odpovedali pa so tudi ligo prvakov in mednarodne pokale, ki pa se bodo vseeno odigrali, vendar ne bodo priznani kot uradna tekmovanja. V moški A ligi je odprt boj za končno četrto mesto, v katerem sodelujejo kar štiri ekipe. V najboljšem položaju so Tržičani, ki gostujejo v Hrastniku in potem gostijo še Konjičane. Tudi Kranjčani imajo v rokah dobre karte, saj imajo na sporedu gostovanje pri Gorici in potem gostijo še zadnji Hrastnik, ki se je že davno poslovil od lige. Najtežje delo imajo Litijani, ki gostujejo v Ljubljani in potem gostijo še Kamničane. Enako težko pa bo Ljubljančanom, ki za zaključek gostujejo v Mariboru. V najboljšem položaju za nadomestitev Hrastnika v 1. B ligi Trboveljčani, ki pa morajo ostati neporaženi v Kočevju in v zadnjem krogu doma ugnati še Korotan. V nasprotnem primeru bodo priložnost dobili igralci Bresta.



Pri ženskah je jasno, da naslov prvič odhaja v Postojno. Igralke Proteusa tokrat odhajajo na težko gostovanje v Kamnik. Domačinke imajo še vedno priložnost, da pridejo do naslova podprvakinj, o tem pa bodo direktno odločale Celjanke. Igralke našega najuspešnejšega kluba vseh časov najprej gostujejo pri Miklavžu (za katerega je to zadnja tekma) in potem gostijo Kamničanke. Svojo uvrstitev pa si želijo popraviti tudi igralke Impola, ki v tem krogu gostijo aktualne prvakinje Triglav. Po lestvici si želijo splezati tudi Kranjčanke, kakor tudi Tržičanke, ki tokrat gostujejo v Radljah. No, tudi Radeljčanke imajo svoje cilje, saj si želijo za zaključek sezone po zelo dobrem drugem delu splezati iz zadnje pozicije.



1. A liga moški, 17. krog
Konjice – Konstruktor (14.00)
Ograjca – Litija (15.30)
Hrastnik – Ljubelj (17.00)
Gorica – Triglav (17.00)
Calcit – Proteus (17.00)


1. A liga ženske, 17. krog
Impol – Triglav (13.00)
Calcit – Proteus (14.00)
Miklavž – Celje (16.00)
Remoplast – Ljubelj (17.00)
Brest – prost
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike