nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 07.12.2019 12:57:51

Jorgič zanesljivo v osmino finala v Kanadi

Na namiznoteniškem turnirju ITTF Challenge Plus v Markhamu v Kanadi se je slovenski državni prvak Darko Jorgič zanesljivo uvrstil v osmino finala. V prvem krogu je peti nosilec turnirja premagal Škota Gavina Rumgayja, v drugem pa še Madžara Tamasa Lakatosa, oba dvoboja je dobil s 4:0. V osmini finala bo igral proti Francozu Julesu Rollandu.

Jorgič proti 148. igralcu sveta Rumgayju resnično ni imel večjih težav, saj mu je v štirih nizih skupaj prepustil le 16 točk, zmagal pa je s 4:0 (3, 1, 8, 4).


V drugem krogu je sicer pričakoval obračun z izkušenim Portugalcem Joaom Monterom, ki pa ga je s 4:3 zaustavil Lakatos. Toda 24-letni Madžar je bil, podobno kot v prvem krogu Rumgay, proti razpoloženemu tri leta mlajšemu Hrastničanu popolnoma nemočen. Jorgič, ki je trenutno na 43. mestu svetovne lestvice, je slavil s 4:0 (6, 9, 5, 7).

V osmini finala bo nasprotnik Jorgiča Jules Rolland, ki je dve leti mlajši od njega, trenutno pa je na 231. mestu svetovne lestvice. Na turnirju v Kanadi je sicer prvi nosilec Rollandov rojak Emanuel Lebesson (38. na svetovni lestvici).

Značke: namizni tenis, sta

Članki iz rubrike