palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Matino Antunović in Alen Šalinović Njena.si

Skrito v raju tudi na hrvaški televiziji

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

STA
STA
0 02.11.2019 16:18:50

Slovenski šahisti in šahistke presegli pričakovanja v Gruziji

Slovenska moška reprezentanca je ekipno evropsko prvenstvo v šahu v Batumiju končala na 15., ženska pa na 17. mestu. Obe naši izbrani vrsti sta se uvrstili višje od ratinških izhodišč pred začetkom evropskega prvenstva v Gruziji, so sporočili iz Šahovske zveze Slovenije.

Slovenske šahistke so v današnjem zadnjem krogu premagale Čehinje z 2,5:1,5. Točki sta osvojili Teja Vidic in Monika Rozman, Laura Unuk pa je remizirala. Moška izbrana vrsta je klonila proti Azerbejdžanu z 1:3, remija sta iztržila Luka Lenič na prvi in Jan Šubelj na četrti šahovnici.

V moški konkurenci so zlato kolajno osvojili Rusi, srebrno Ukrajinci, bronasto pa Angleži. V konkurenci nežnejšega spola so odličje najbolj žlahtnega leska osvojile Rusinje, druge so bile Gruzijke, tretje pa Azerbajdžanke.


V ženski konkurenci so slovenske barve zastopale Lara Unuk, Lara Janželj, Ivana Hreščak, Monika Rozman in Teja Vidic, v moški pa Luka Lenič, Jure Borišek, Jure Škoberne, Matej Šebenik in Jan Šubelj. Selektor moške reprezentance je bil Matjaž Mikac, ženske pa Aljoša Grosar.

Slovenska moška reprezentanca je pred dvema letoma na ekipnem evropskem prvenstvu na Kreti osvojila 20., ženska pa 24. mesto.

Slovenija bo maja prihodnje leto v Radencih gostila posamično evropsko prvenstvo v šahu, jeseni 2021 v Portorožu pa še ekipno evropsko prvenstvo, kar bosta največji šahovski tekmovanji na slovenskih tleh po šahovski olimpijadi leta 2002 na Bledu.

Značke: šah, ep

Članki iz rubrike