IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 29.07.2019 20:46:54

Najbolje sta ovire premagovala Urh Bauman in njegov konj Larisal

vszi
Urh Bauman je na državnem prvenstvu v preskakovanju ovir v Lipici v nedeljo dokazal, da je s sedemletnim konjem holštajnske pasme Larisal najboljši tekmovalec. Z odličnim nastopom na 150 centimetrov visokih ovirah je navdušil občinstvo in prepričljivo osvojil lovoriko državnega prvaka v članski konkurenci, so sporočili iz Kobilarne Lipica.

Na treh tekmah državnega prvenstva, ki je v Kobilarni Lipica potekalo med 25. in 28. julijem, je Urh Bauman iz lastnega konjeniškega kluba v Mariboru podrl le dve oviri, kar mu je prineslo štiri kazenske točke in prvo mesto.

Drugo mesto je osvojil Primož Rifelj s konjem Chamberlain iz Konjeniškega kluba Suprinn, tretje pa je osvojila Tajda Bosio s konjem Londonkor iz Športnega društva Konjeniški center Celje.

V kategoriji mladih jahačev U25 se je naziva veselila Tanit Baukman s kobilo Copacabana, srebrna pa je bila Neja Bevc s konjem Cambo, obe iz KK Karlo Maribor.


Med mladinci je lovoriko osvojila Anthea Lorber s kobilo Catarina (KK Velenje), druga je bila Hana Strniša s konjem Querenzo (KK Stožice Ljubljana), tretja pa Ajda Ušen s konjem Diamante (KK Slovenj Gradec). Med mlajšimi mladinci se je zmage veselila Ela Železnik s konjem Casscolatrio, medtem ko je bil drugi Mihael Kovačič mlajši s konjem Ali (oba KK Karlo Maribor), tretja pa Katarina Julija Pipan s kobilo Wiktorija (KK PIP Ljubljana).

Med amaterji je bila najuspešnejša Brina Sanda s konjem Hollande de Muze B (KK Velenje), druga Tjaša Zaplotnik z Mefistom (KK PIP Ljubljana) in tretja Iza Štrumbelj Oblak s konjem Giandretti Ryal K (KK Velenje).

Državno prvenstvo v preskakovanju ovir, ki sta ga pripravili Konjeniška zveza Slovenije in Kobilarna Lipica, je v Lipico pritegnilo 135 jahačev z več kot 180 konji.

Sicer pa v Kobilarni Lipica še ni konec letošnjih državnih prvenstev. 31. avgusta in 1. septembra bodo pomerili svoje moči najboljši vozniki vpreg, med 20. in 22. septembrom pa bo sledilo še državno prvenstvo v dresurnem jahanju.

Članki iz rubrike