Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 20.07.2019 23:00:37

GARNBRETOVA v Brianconu prva dosegla VRH, potem pa ...

Profimedia
Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je na tretji tekmi svetovnega pokala sezone v težavnosti v Brianconu osvojila drugo mesto.

Boljša je bila le Chaehyun Seo iz Južne Koreje. Obe sta edini v finalu dosegli vrh smeri, Seojeva se je veselila zmage zaradi boljšega dosežka v polfinalu. V njem je bila namreč plezalka iz Južne Koreje prva, Garnbretova pa tretja.

Seojeva je na prejšnji tekmi v Chamonixu prvič v karieri zmagala, na njej je Garnbretova prvič v sezoni ostala izven finala, na uvodni tekmi v težavnosti v Villarsu pa je bila prva Slovenka in druga 15-letna Korejka.

Garnbretova se je v finalno smer podala kot šesta in prva dosegla vrh. Za njo se je vanjo podala Japonka Natsuki Tanii, ki do zadnjega oprimka ni prišla in je tako tekmovanje končala na tretjem mestu.



V finalu sta plezali še dve Slovenki. Mia Krampl je bila četrta in Vita Lukan sedma. Brez finala sta v petek ostali Mina Markovič na 12. mestu ter Lučka Rakovec na 14. mestu.

Pred finalom za plezalke so svoje delo v Brianconu opravili plezalci. Pri moških je zmagal Japonec Hidemasa Nishida pred rojakoma Hirotom Shimizujem in Shuto Tanako. Domen Škofic je bil sedmi.

Preostali slovenski plezalci so nastope v Brianconu končali v petkovih kvalifikacijah. Martin Bergant je bil 28., Luka Potočar 38., Milan Preskar 47. in Jernej Kruder 55.

Članki iz rubrike