gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 15.04.2019 10:53:49

Mariborčani slavili tudi na Ravnah

Gregor Komac (49) je odločil polfinale med Štajerci in Korošci, saj je sam osvojil pet od desetih točk.
Oste Bakal
Že povratne tekme polfinala končnice letošnjega tekmovanja v obeh prvih SNTL – Vzajemna so dale odgovore na vsa vprašanja.

Ker igralci Fužinarja niso uspeli premagati ŽNTK Maribor, ki so še edini imeli nekaj možnosti za tretjo tekmo, je sedaj jasno, da bosta finalna dvoboja Krka – ŽNTK Maribor med moškimi ter ŽNTK Ljubljana – Arrigoni Izola v prvi ženski ligi. Na povratnih tekmah polfinala končnice sta se v ženski konkurenci vodilni ekipi rednega dela državnega prvenstva brez večjih težav uvrstili v veliki finale. Izolčanke, ki branijo naslov, so v domači tekmi s 5:1 premagale Logatčanke, z enako zmago pa so se v finale proti Pucončankam uvrstile tudi Ljubljančanke.

V moškem finalu bomo videli ponovitev lanskega obračuna med Krko in Mariborom. Novomeščani so pričakovano doma še drugič premagali Kemo, Mariborčani pa so po domači zmagi Ravenčane ugnali tudi v gosteh. Branilci naslova Novomeščani so enako kot na prvem dvoboju v Puconcih s 5:2 premagali Kemo, za katero sta zmagi proti Tilnu Novaku prispevala Damjan Zelko in Tomaž Pelcar. V domači ekipi je bil tokrat najbolj razpoložen Lorencio Lupulescu, prav tako pa je brez poraza polfinalne obračune s Pucončani končal Tilen Cvetko, ki je dobil obe svoji partiji.

Za ponovitev lanskoletnega finala so poskrbeli Mariborčani, ki so, tako kot lani, v polfinalu izločili Ravenčane. Lani so potrebovali tri tekme, letos le dve, saj so po domači zmagi s 5:3 z enakim izidom slavili tudi na Ravnah na Koroškem. Junak dvoboja je bil tokrat Gregor Komac, ki je še največ težav imel proti Janezu Petrovčiču. Tega je premagal v petem nizu, zato pa je bil brez izgubljenega niza v dvobojih proti Mitji Horvatu in Darku Jamšku. Osrednji akter koroško – štajerskega polfinala je bil izkušeni Komac, ki je na dveh tekmah osvojil pet točk za Mariborčane. Do dveh pomembnih zmag je prišel Matic Slodej, ki je vse tri svoje dvoboje končal šele v petem nizu. Premagal je Darka Jamška in Janeza Petrovčiča, boljši od njega pa je bil Mitja Horvat, ki je bil v domači ekipi najbolj razpoložen, saj je na kolena spravil še Danila Piljaka, ki ga je premagal tudi Darko Jamšek.

Aktualne državne prvakinje Izolčanke so bile po zmagi s 5:2 v Logatcu tokrat še bolj prepričljive in so Notranjkam prepustile le eno partijo. Do nje je prišla Nina Zupančič, v domači ekipi pa se je z odlično igro spet izkazala Lea Paulin, ki je obe svoji partiji dobila brez izgubljenega niza. Dvakrat je bila uspešna tudi izkušena Jana Ludvik, enkrat pa Urška Čokelj, ki je izgubila le proti Zupančičevi.

Tudi Ljubljana je na povratni tekmi prišla do zanesljive zmage, vendar na težji način kot v sredo v Puconcih, ko so Kemi oddale le dva niza. Na Galjevici je Staša Matis v izenačenem dvoboju s 3:2 ugnala Niko Veronik, ki je že vodila z 2:1 v nizih. Nika je bila v težkem položaju tudi v dvoboju z Nušo Vogrinčič, saj je njen odpor strla šele v četrtem in petem nizu. Prav tako v petem nizu je do zmage proti Ani Kovačec prišla Tamara Pavčnik, dvakrat je bila brez izgubljenega niza uspešna še Zala Veronik.

"Uvrstitev v finale je bila sicer pričakovana in s te strani si dekleta zaslužijo pohvale, vendar bomo morali vseeno dvigniti raven svoje igre, če bomo želeli v finalu biti enakovredni Izolčankam, ki imajo v svojih vrstah dve lovki. Na srečo imamo mesec dni časa, da popravimo telesno pripravljenost in se posvetimo tehnično-taktičnim detajlom," je po še eni zmagi nad ekipo Keme dejal Borut Veren, trener ŽNTK Ljubljana.

Prvi finalni tekmi bosta na sporedu 22. maja, drugi 25. maja in morebitni tretji 1. junija. Člani elitne lige so postali igralci ŠD SU Novo mesto, potem ko Kajuh Slovan povratne tekme v Novem mestu zaradi domnevno neustrezne dvorane za igranje tekme ni želel igrati. Gostje so sicer napovedali pritožbo.

I. SNTL – Vzajemna, moški, povratni polfinalni tekmi

Krka – Kema Puconci 5:2 (prva tekma 5:2)

Novak - Zelko 0:3, Lupulescu – Norčič 3:0, Cvetko – Peclar 3:0, Lupulescu – Zelko 3:0, Novak – Pelcar 1:3, Cvetko – Norčič 3:0, Lupulescu – Pelcar 3:0

Fužinar Interidksont – ŽNTK Maribor 3:5 (prva tekma 3:5) 

Petrovčič – Komac 2:3, Horvat – Piljak 3:0, Jamšek – Slodej 2:3, Horvat – Komac 0:3, Petrovčič – Slodej 2:3, Jamšek – Piljak 3:1, Horvat – Slodej 3:2, Jamšek – Komac 0:3

I. SNTL – Vzajemna ženske, povratni polfinalni tekmi
ŽNTK Ljubljana – Kema Puconci 5:1 (prva tekma: 5:0)
Pavčnik – Kovačec 3:2, Z. Veronik – Vogrinčič 3:0, N. Veronik – Matis 2:3, Z. Veronik – Kovačec 3:0, Pavčnik – Matis 3:0, N. Veronik – Vogrinčič 3:2
Arrigoni Izola – Logatec 5:1 (prva tekma 5:2)
Čokelj – Gutnik 3:1, Paulin – Okorn 3:0, Ludvik – Zupančič 3:1, Paulin – Gutnik 3:0, Čokelj – Zupančič 1:3, Ludvik – Okorn 3:0)   
Kvalifikacije za 1. SNTL – Vzajemna, moški
ŠD SU Novo mesto - Kajuh Slovan 5:0 brez borbe (prva tekma 5:4)

Članki iz rubrike