Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 23.02.2019 13:20:09

Tjaša Kysselef peta na uvodu v gimnastično sezono

Grega Wernig
Slovenska telovadka Tjaša Kysselef je na prvi letošnji postojanki svetovnega pokala v Melbournu, skupno pa drugi, ki že šteje kot kvalifikacijska za olimpijske igre 2020, na preskoku zasedla peto mesto. Petindvajsetletnica je bila uspešna v četrtkovih kvalifikacijah, zelo dobro pa je nastop opravila tudi v današnjem finalu in prejela 13,833 točke.

V finalu preskoka je zmagala najboljša v kvalifikacijah, južnokorejska telovadka Yeo Seojeong, ki je prejela oceno 14,266.

"Zelo sem zadovoljna s svojimi današnjimi skoki, nastop mi je uspel po željah," je iz Melbourna za STA sporočila Kysselefova, ki je branila lansko zmago, a bi morala letos za preboj na zmagovalni oder zvišati težavnost skokov.

"Cilj za pomlad in nadaljevanje sezone svetovnega pokala je, da ohranim formo in po možnosti otežim skoke, da bi bila še bolj konkurenčna najboljšim," je dodala lanska zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala na preskoku.

Z nastopom svoje varovanke je bil zadovoljen tudi selektor ženske reprezentance Andrej Mavrič, ki je že pred finalom povedal, da je letos le malo možnosti za stopničke, saj imajo tekmice težje skoke.

"Tjaša je oba skoka dobro naredila, zato ni razlogov za nezadovoljstvo," je sporočil Mavrič in pred nadaljevanjem sezone dodal: "Za zdaj še ni realno pričakovati, da bi Tjaša otežila skoke."

Na peti celini se je v četrtkovih kvalifikacijah od Slovencev predstavil še Rok Klavora na parterju, a je po padcu v zadnji diagonali s 17. dosežkom ostal zunaj finala najboljše osmerice.

Sezono sta na prvi tekmi leta 2019 začela le dva slovenska reprezentanta, saj je najboljši slovenski telovadec Sašo Bertoncelj že pred mesecem dni napovedal, da zaradi težav s komolcem v Avstralijo zagotovo ne bo odpotoval, za nastop se ni odločila niti Teja Belak. Slednja bo po besedah selektorja Mavriča že odpotovala na naslednji svetovni pokal.

Sezona gimnastičnega svetovnega pokala se bo nadaljevala v Bakuju od 14. do 17. marca.

Članki iz rubrike