mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 18.01.2019 22:22:25

Lahko Postojnčani ogrozijo Konstruktor?

Lahko Pertocijeva in ostale soigralke pri Miklavžu pripravijo presenečenje?
psno
V jesenskem delu prvenstva igralci Konstruktorja niso imeli prav veliko težav na poti do zmag. Pošteno so jim zapretili le igralci Proteusa in to sredi Maribora.

To je Proteusu dalo krila in so se veliko bolj samozavestno podali v borbe v nadaljevanju. Zdaj aktualne prvake gostijo na svojem kegljišču v Postojni, zato se nam obeta zelo zanimiva tekma. In če bodo Notranjci dali od sebe svoj maksimum, potem se Mariborčanom na tekmi obetajo težki časi. Ker Konstruktor čaka čez teden dni gostovanje na Slovaškem, bodo že jutri morali odigrati še tekmo proti Goričanom na domačem terenu.

Malce težji izpit čaka Ljubelj v Hrastniku. Čeprav so Hrastničani v tej sezoni zelo oslabljeni, pa doma kažejo presenetljivo dobro podobo, zato bodo morali varovanci Robija Blahe dati vse od sebe. Izredno zanimive bodo tudi preostale tri tekme v moški konkurenci. Na Jesenicah in v Novi Gorici sta pomembni tekmi v boju za obstanek, medtem ko bo v Konjicah boj za mesta v Evropi. Na Jesenicah gostujejo Litijani, ki so sicer na papirju močnejša ekipa. Toda za domače igra le zmaga, s tem pa bi tudi Litijo potegnili v nevarne vode.

Tako Goričani kot tudi Kranjčani potrebujejo točke za pobeg v mirnejše vode. Prednost je vsekakor na strani domačinov, ki lahko gradijo rezultat na krilih letos zelo razpoloženega Mahkovica. V Konjicah pa je na sporedu dvoboj, ki odloča o tretji poziciji in pa seveda s tem tudi za Evropo. Konjičani kot tudi Kamničani so trenutno poravnani na lestvici.

Tudi v ženski konkurenci bodo zelo zanimive tekme. Vodilni Triglav bo gostoval v Mariboru, kjer jih čaka Miklavž, ki počasi vendarle prihaja v lansko formo. Zelo napeto srečanje pa bo v Cerknici, kjer gostujejo Tržičanke. To je neposredni dvoboj za drugo mesto na lestvici. Trenutno je v prednosti Brest, ki ima točko prednosti in seveda prednost domačega kegljišča. Za pomembne točke, ki prinašajo mirnejše nadaljevanje prvenstva, pa se bodo udarile Postojnčanke in Radeljčanke. Pomembna tekma pa je za Litijo, ki gosti Kamničanke. Za domačinke igra samo zmaga, sicer bo za njih situacija že zelo težka. Zadnja tekma pa bo na sporedu v Celju, kjer aktualne prvakinje gostijo sicer zelo dober Impol. Toda igra Celjank se vendarle počasi dviguje, zato so v tej tekmi favoritinje.

1. A liga moški, 11. krog (sobota)
Hrastnik – Ljubelj (13.00)
Konjice – Calcit (14.00)
Gorica – Triglav (16.00)
Sij-Acroni – Litija (17.00)
Proteus – Konstruktor (17.30)
12. krog
Konstruktor – Gorica (nedelja, 16.00).
1. A liga ženske, 11. krog (sobota)
Brest – Ljubelj (14.00)
Proteus - Remoplast (14.00)
Litija – Calcit (15.00)
Celje – Impol (15.00)
Miklavž – Triglav (16.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike