kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 21.10.2018 21:54:25

Slovenski ragbisti boljši od Andorcev

Slovenska reprezentanca v ragbiju je na današnji tekmi evropskih celinskih mednarodnih tekmovanj REIC na kultnem Ovalu v Guncljah premagala Andoro z 48:18.

Največ točk na slovenski strani je dosegel Žiga Burnik (13), brata Frank in Max Skofic, Juš Penko in Matevž Kadunc pa so prispevali po pet točk.

Slovensko vrsto prihodnjo soboto čaka tekma proti Bolgariji v Sofiji. Prihodnje leto pa sledita še tekmi proti Srbiji, 11. maja na stadionu Starčevo v Srbiji ter 18. maja obračun s Slovaško na Ovalu v ljubljanskih Guncljah.

Encijani tekmujejo v skupini s favorizirano Andoro, Srbijo, Slovaško in Bolgarijo ter ne skrivajo ambicij po prvem mestu v skupini.



Slovenska moška članska reprezentanca tudi v sezoni 2018/19 igra v evropskem mednarodnem prvenstvu v ragbiju, Rugby Europe International Championships (REIC), v četrtem po kakovosti razredu tekmovanja, v skupini 2 Jug, sicer nižjerangiranega nekdanjega evropskega pokala narodov. V pretekli sezoni so z dvema porazoma in dvema zmagama osvojili 4. mesto.

V tej sezoni sta se skupini pridružili Andora (zadnja v skupini 1 Jug) in Bolgarija (prva v kvalifikacijski oziroma razvojni skupini), poslovila pa sta se Ciper (prvi v skupini 2 Jug) in Avstrija, ki so jo premestili v skupino 2 Sever z Latvijo, Norveško, Finsko in Dansko.

Iz slovenske skupine kljub zadnjemu mestu ni izpadla Slovaška. V razvojni skupini so Črna gora, Estonija in Turčija.

Značke: ragbi, evropa

Članki iz rubrike