nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 16.09.2018 14:22:52

Janja Garnbret je prva favoritinja za OLIMPIJSKO MEDALJO: Slovenka blesti v Innsbrucku!

Janja Garnbret je v Innsbrucku osvojila še drugo zlato.
Luka Fonda/PZS
Janja Garnbret je najuspešnejša posameznica svetovnega prvenstva v športnem plezanju. Devetnajstletna Korošica je za slovo v svojem slogu osvojila še kombinacijo, premierni plezalni triatlon v novem olimpijskem formatu. Po balvanskem zlatu in težavnostnem srebru je priplezala še tretjo kolajno v Innsbrucku, četrto za Slovenijo na tem tekmovanju.

Slovenska pravljica in bera kolajn na prizorišču zimskih olimpijskih iger leta 1964 in 1976 v mestu ob reki Inn se je nadaljevala še danes, zadnji dan svetovnega prvenstva v športnem plezanju.


Slovenske nastope je sklenila Janja Garnbret in to na kakšen način. Z najbolj prepričljivo predstavo, s petimi vrhovi, na balvanskih smereh in v težavnosti, se je v zgodovino športnega plezanja vpisala kot prva zmagovalka nove discipline - olimpijske kombinacije. Bero medalj v Innsbrucku je začela prejšnjo soboto s srebrom v težavnosti, nadaljevala v petek z zlatom v balvanih in jo sklenila danes z novim zlatom.

Garnbretova je Sloveniji priborila še štirinajsto kolajno na svetovnih prvenstvih, četrto zlato, tri od teh ima v lasti prav sama. Kot druga najmlajša v zgodovini je pred dvema letoma na SP v Parizu osvojila prvo zlato v težavnosti. Takrat se je zaradi svoje mladosti osredotočila le na težavnost. V Innsbrucku dve leti starejša je pripotovala kot glavna favoritinja ter upravičila najvišja pričakovanja in svoj uspeh nadgradila z novim zgodovinskim mejnikom v tem športu.

Značke: športno plezanje, sp

Članki iz rubrike