nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

sta
sta
0 11.09.2018 21:17:15

Dina Averina na SP zlata tako z obročem kot žogo

Profimedia
Ruska reprezentanca v ritmični gimnastiki je na 36. svetovnem prvenstvu v Sofiji prvi dan končnih odločitev upravičila vlogo favoritinje in poskrbela, da je dan minil brez presenečenj. Dina Averina je bila namreč zlata tako v finalu z obročem kot žogo, njena dvojčica Arina Averina je bila bronasta z obročem, Aleksandra Soldatova pa srebrna z žogo.

Razplet finalov je minil po pričakovanjih. Dina Averina, trikratna branilka naslova svetovne prvakinje iz Pesara 2017, je pokazala, da tudi v Bolgariji misli resno. Z obročem je z velikansko prednostjo z oceno 20,850 točke slavila zmago pred zasledovalkami.

Srebro je osvojila Izraelka Linoy Ashram (20,000), bron pa je prav tako šel v Rusijo, saj se je kolajne razveselila Arina Averina (19,700). Le kanček športne sreče je v sestavi z obročem zmanjkal naturalizirani Slovenki, Rusinji Jekaterini Vedenejevi, da bi tudi ona za Slovenijo nastopila v finalu najboljše osmerice, a na koncu je Vedenejeva ostala prva rezerva za finale.


Tudi z žogo se je po mnenju sodnic najbolj izkazala Dina Averina (20,300), čeprav je gledalce najbolj prepričala njena kolegica v reprezentanci Aleksandra Soldatova (20,200), a se je zmagovalka kvalifikacij morala zadovoljiti s srebrom.

Da je bil današnji prvi dan finalov vsaj malo slovensko obarvan, pa je poskrbela slovenska mednarodna sodnica Špela Dragaš, sicer trenerka in strokovna vodja v italijanskem klubu Udinese. Njena varovanka Alexandra Agiurguculese (19,900), ki vsako leto nastopa tudi pred ljubljanskim občinstvom na turnirju MTM Narodni dom, je za azzurre namreč osvojila bronasto kolajno z žogo.

V četrtek in petek se nadaljujejo kvalifikacije s kiji in trakom ter ekipno tekmovanje. Slovenija v postavi Vedenejeva, Aleksandra Podgoršek in Anja Tomazin je po polovici tekmovanja na 20. mestu.

Članki iz rubrike