državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

bu
bu
0 03.07.2018 12:30:44

Ta zgodba zvezdnika bejzbola je EPSKA. Upokojil se je leta 2001, star je 55 let, pogodbo pa ima do ... 2035!

vszi
Da, tudi to se lahko zgodi.

V ZDA športni navdušenci, še posebej ljubitelji bejzbola prvega julija praznujejo 'Bonilla Day'. Dan Bobbyja Bonille, ki je v ameriški ligi MLB osvojil naslov prvaka leta 1997 s Florido. 

Kasneje je podpisal pogodbo z New York Mets, kjer je leta 1999 naletel na težave, saj je imel s klubom podpisano še enoletno pogodbo, ki bi mu morala prinesti še okoli 6 milijonov evrov. 

Z agentom in klubom se je dogovoril o zanimivi kupčiji, ki je sicer predvidevala, da Newyorčanom ne bo treba plačati omenjenega zneska, ob upoštevanju nekaterih klavzul (za koga lahko igra in za koga ne) pa se je njegov (super)agent dogovoril, da morajo Metsi šele 10 let po koncu njegove kariere na njegov račun nakazovati denar.

Bonilla se je upokojil dve leti kasneje, torej leta 2001, od 1. julija 2011 pa prejema na leto ček v vrednosti 1,19 milijonov dolarjev. In tako bo vse do leta 2035, ko bo prvega junija dobil še zadnji ček v tej vrednosti.

Kako prepričljiv je moral biti agent in kako neumni so morali biti pri New Yorku pove že dejstvo, da je Bonilla, odkar mu plačujejo dobil nekaj več kot 9 milijonov dolarjev, čaka pa ga še 17 nekaj več kot milijon evrov vrednih čekov.

Kaj veliko mu po koncu kariere ne bo manjkalo, gospod namreč zdaj uživa v domovini, čeke pa bo dobival vse do svojega 72. leta. 

bonilla1
vszi

Članki iz rubrike