Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 31.05.2018 12:22:57

Prvakinje brez Jane Ludvik padle v Zalogu

Peter Hribar in Tilen Cvetko sta s po dvema zmagama zapečatila usodo Mariborčanov.
Oste Bakal
Prvi finalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL sta postregli s prvim presenečenjem.

Medtem ko je pri moških vse minilo po pričakovanjih, pa je med ženskami Vesna na domačem igrišču v Zalogu premagala Ariggoni, ki brani naslov. Junakinja v domačem taboru je bila Kristina Rahotin Pavič s tremi zmagami. Že v rednem delu sezone so varovanke Bojana Paviča enkrat že premagale branilke naslova, in sicer v gosteh, medtem ko so bile v Zalogu boljše Izolčanke. Tudi pot do finala končnice je bila za obe ekipi podobna, saj je Vesna v dveh tekmah premagala Logatec, Arrigoni pa Kajuh Slovan, kar je napovedovalo enakovreden obračun. Gostje so na prvo tekmo prišle brez prve igralke, izkušene Jane Ludvik, kar se je v njihovi igri še kako poznalo. Po zaslugi Ivane Zere in Kristine Rahotin Pavič se je finalni obračun začel bolj obetavno za domačo ekipo. Gostje je v z dvema zmagama v igro vrnila Lea Paulin, pomembno zmago pa je nato za Založanke dosegla Tjaša Supanič, ki je s 3:1 premagala Mineo Ljuco. Založanke so tako za končni uspeh potrebovale le še eno zmago, zanjo pa je v sedmem dvoboju poskrbela Kristina Rahotin Pavič, ki je brez izgubljenega niza premagala Leo Paulin, aktualno slovensko državno prvakinjo do 21 let in v mladinski konkurenci.

Peter Hribar in Tilen Cvetko z dvema zmagama ter Neven Krković z eno pa so v mariborski dvorani Tabor poskrbeli za pričakovano zmago Krke s 5:2 proti Mariborčanom. Tudi Maribor in Krka sta v rednem delu državnega prvenstva v medsebojnem dvoboju po enkrat zmagala in izgubila, težje delo pa so v polfinalu končnice imeli Mariborčani, ki so Fužinar Interdiskont izločili po dveh zmagah v gosteh. Na drugi strani so štirikratni zaporedni državni prvaki za uvrstitev v finale proti Kemi potrebovali le dve tekmi. Novomeščani so prvo finalno tekmo končnice v Mariboru začeli odlično, saj so Peter Hribar z dvema zmagama, Neven Karković in Tilen Cvetko, ki je v izenačenem dvoboju s 3:2 premagal domačega veterana Gregorja Komca, poskrbeli za vodstvo s 4:0. Matic Slodej, s tremi zmagami junak tretje polfinalne tekme končnice na Ravnah, je nato premagal Tilna Cvetka, v dvoboju veteranov pa je bil Komac s 3:1 boljši od Karkovića. Vse dvome o zmagovalcu je v sedmem dvoboju z zmago nad Piljkom razrešil Cvetko, ki edini ni doživel niti enega poraza.

Povratni tekmi se igrata jutri v Novem mestu oziroma Izoli, morebitni tretji pa v sredo, prav tako na Dolenjskem in Obali.

Prva tekma finala I. SNTL - Vzajemna, moški
ŽNTK Maribor – Krka 2:5
Slodej – Hribar 1:3, Piljak – Karković 0:3, Komac – Cvetko 2:3, Piljak – Hribar 0:3, Slodej – Cvetko 3:0, Komac – Karković 3:1, Piljak – Cvetko 1:3
Prva tekma finala I. SNTL – Vzajemna, ženske
Vesna Zalog – Arrigoni Izola 5:2
Zera – Čokelj 3:1, Pavič Rahotin – Ljuca 3:0, Supanič – Paulin 2:3, Pavič Rahotin – Čokelj 3:0, Zera – Paulin 2:3, Supanič – Ljuca 3:1, Pavič Rahotin – Paulin 3:0

Članki iz rubrike