Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ou
ou
0 15.03.2018 13:30:07

Belakova in Kysselefova uspešni v kvalifikacijah

Prvi dan kvalifikacij svetovnega pokala v športni gimnastiki v Bakuju je nastopilo pet Slovencev, v sobotni finale so se uvrstili štirje. Uspešni so bili Tjaša Kysselef in Teja Belak na preskoku, Lucija Hribar na dvovišinski bradlji in Rok Klavora na parterju.

V finale na preskoku sta se uvrstili Teja Belak in Tjaša Kysselef. Prva je bila z oceno 13,400 tretja, druga z oceno 13,399 četrta. Najboljša je bila uzbekistanska veteranka Oksana Čusovitina (14,399).

"Nastop ni bil briljanten, ampak dovolj dober za finale," je bil z nastopom svojih varovank v kvalifikacijah zadovoljen selektor slovenske ženske športne gimnastike Andrej Mavrič.

Mesto med prvo osmerico in finalni nastop na dvovišinski bradlji si je pritelovadila še Lucija Hribar, z oceno 12,533 je bila četrta. Prva je bila Kitajka Jiaqi Lyu (14,633).



Klavora se je v kvalifikacijah izkazal z najboljšo sestavo, z oceno 14,166 je osvojil prvo mesto. Drugi je bil Japonec Kazuma Kaya z oceno 14,100, tretji pa Gruzijec Konstantin Kuzovkov (14,033).

Nastop na bradlji se je ponesrečil Alenu Dimicu, ki je po padcu z oceno 11,300 končal na 22. mestu. Na vrhu je končal Turek Ferhat Arican (14,900).

V petek je še drugi del kvalifikacij, in sicer na gredi in parterju za telovadke in konju z ročaji, drogu in preskoku za telovadce. V soboto in nedeljo bodo finali po orodjih.

Značke: gimnastika, belak

Članki iz rubrike