stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 22.02.2018 12:29:54

Klavora v Melbournu uspešno skozi prvo sito, stop za Bertonclja

Grega Wernig
Slovenski telovadci Sašo Bertoncelj, Rok Klavora in Tjaša Kysselef so se odločili, da bodo nastopili na svetovnem pokalu v daljni Avstraliji, kamor so odpotovale le redke reprezentance. Medtem ko je Klavora uspešno opravil svojo nalogo in se s 5. oceno kvalifikacij uvrstil v finale, pa je Bertoncelj padel na konju in že končal nastope v Melbournu.

Vsi trije potniki na peto celino so si za cilj postavili preboj v finale, saj so, kot pravijo, čez zimo dobro trenirali in tekmo pričakali dobro pripravljeni. Tudi selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič je pred odhodom dejal, da sta Bertoncelj in Klavora še predobro pripravljena za to obdobje. A vsem ni uspelo izpolniti cilja.

Klavora je na uvodni tekmi svetovnega pokala v sezoni 2018 uspešno opravil svojo nalogo v današnjih kvalifikacijah in se s petim dosežkom 13,333 točke uvrstil v finale, ki bo na sporedu v soboto. "Finale je tu, to je bil prvi cilj. Sicer pa daleč od tega, da je bil moj nastop popoln. Za finale imam še res veliko rezerve," je iz Melbourna sporočil Ljubljančan, ki bo letos dopolnil 30 let.


"Ne vem, kaj mi je bilo, ampak po dolgem času sem imel precej treme. Ta je bržčas botrovala slabši izvedbi. Upam, da bom v finalu izboljšal nastop," je še dejal Klavora. Prvo oceno kvalifikacij je prepričljivo prejel 16-letni kitajski telovadec Ge Shihao (14,033), ki je za natanko desetinko točke ugnal najbližjega zasledovalca, 17-letnega Kazahstanca Milada Karimija (13,933).

Medtem pa je nastope na drugem koncu sveta že končal Bertoncelj, ki je pri seskoku padel in ostal brez finala. Skromna ocena 12,733 točke je sicer v okrnjeni konkurenci zadostovala za 13. mesto. "Naredil sem neumnost ob koncu vaje, seskoka mi sodniki tako niso priznali in takoj sem izgubil skoraj dve točki," je bil po nastopu razumljivo nezadovoljen 33-letni Škofjeločan.

V kvalifikacijah preskoka je danes nastopila tudi Kysselefova. Nastop se ji je ponesrečil, saj je pri enem skoku padla (naredila preval), a v slabši konkurenci bo imela kljub vsemu priložnost za popravni izpit, saj se je celo s sedmim dosežkom uvrstila v finale. V petek jo čakata še kvalifikacijska nastopa na gredi in parterju.

Članki iz rubrike