Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 25.12.2017 15:46:36

Tudi to se je zgodilo: Katja Pogačar prva Slovenka na evropski turneji

Slovenski golf je ob zaključku leta dosegel zgodovinski mejnik. Katja Pogačar si je kot prva Slovenka zagotovila nastopanje na evropski turneji. To ji je uspelo na kvalifikacijah v Maroku, kjer je v konkurenci 106 igralk zasedla devetnajsto mesto.

Triindvajsetletna reprezentantka Slovenije, ki je letos zaključila študij na univerzi Ohio State ter kmalu za tem postala profesionalna igralka, se bo lahko udeležila večine turnirjev, organiziranih s strani Ladies European Tour, ter še nekaterih, ki jih LET organizira skupaj z ostalimi turnejami.

"Zelo sem vesela, da sem zadnjih sedem lukenj odigrala z odločnim in pozitivnim pristopom. Vedela sem, da moram narediti vsaj en birdie, vendar puti kar niso šli notri. Cel teden sem s sestro Ano, ki je bila moj caddy, govorila o možnostih za eagle. Ko sem hodila proti zadnji luknji, paru 5, sem vedela, da me le trije dobri udarci ločijo do zagotovljene uvrstitve. Udarila sem perfekten driver udarec, s katerim sem bila od zastavice oddaljena le 165 metrov. Ko sem udarila drugi najboljši udarec v mojem življenju, se mi je že smejalo. Štirimetrski put je bil le pika na i," je povedala Ljubljančanka.

Značke: golf, sta

Članki iz rubrike