Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 14.12.2017 20:32:30

IZJAVA LETA! "Ne spoznam se na gimnastiko," je dejal in postal PREDSEDNIK gimnastične zveze

Reuters
Gimnastična zveza Slovenije je na današnji volilni skupščini dobila novega predsednika, predsednik pa je postal poslovnež, ki se, po lastnih besedah, ne spozna na gimnastiko.

To je postal Damjan Kralj, sicer direktor za trženje in marketing pri družbi BTC in član njene uprave. Na tem mestu je Kralj, ki je bil edini kandidat za predsedniški stolček, zamenjal Ivana Levaka, ki je zvezo vodil od novembra 2013. Levak je takrat nasledil Klemna Bedenika, ta je GZS vodil dva mandata, v tem času pa so slovenski telovadci dosegali največje uspehe.

Kralj je bil edini kandidat za predsedniško mesto. V svoji predstavitvi je med drugim brez ovinkarjenja povedal, da se ne spozna na gimnastiko, da pa je poslovnež in kreator, zagrizen športnik - med drugim član upravnega odbora košarkarskega kluba Petrol Olimpija -, navijač slovenskih telovadcev, bil pa je tudi sošolec Mitje Petkovška, enega najboljših slovenskih telovadcev vseh časov. Priznal je tudi, da se je za kandidaturo odločil po pogovoru z Edijem Kolarjem in Mojco Hrženjak, ki sta ga nagovorila za novo funkcijo.

V predstavitvi svojega programa je izpostavil, da želi v mandatnem obdobju med drugim oblikovati gospodarski odbor in pripraviti trženjski načrt, pridobiti sponzorska sredstva v višini 400.000 evrov, pripraviti sanacijski načrt likvidnostnega stanja zveze, pripraviti strategijo GZS za obdobje 2021 - 2030, nadaljevati z organizacijo mednarodnih dogodkov in jih dvigniti na višjo raven ...

Kralj je dobil podporo 54 delegatov, eden je bil proti, eden pa ni glasoval. "Gre za res visoko mero zaupanja. Gre za odraz mojega preteklega dela, sem predstavnik družbe BTC, ki je tradicionalni podpornik gimnastike. Zdaj še toliko bolj intenzivno v moji novi vlogi," so bile prve besede novega prvega moža slovenske gimnastike.

O nekaterih spremembah je govoril že v svojem programu, po izvolitvi pa je o tem bolj konkretno dejal: "Določene spremembe zagotovo bodo. Vsako novo vodstvo mora prinesti spremembe. Zagotovo pa bodo spremembe na bolje. Narediti moramo šport bolj ljudski, bolj markanten v smislu določenih dogodkov. Rad bi širil vrednote, ki jih športniki Gimnastične zveze Slovenije izžarevajo tudi na širše okolje."

Podpredsednik GZS za gospodarsko-organizacijsko področje je postal Edvard Kolar. Nov mandat za podpredsednika za strokovno področje je dobil Sebastijan Piletič. Aljaž Pegan je dobil največ glasov v boju za podpredsedniško mesto za stike z regijami. Mojca Herženjak je dobila mandat za predsednico odbora za gospodarske dejavnosti. Omenjena četverica je bila pogoj Kralja, da prevzame predsedniško mesto GZS. Na tem mestu bo uradno nastopil 1. januarja 2018.

Predstavnica vrhunskega športa je postala Bernarda Mavrič, ki je bila v drugem krogu za en glas boljša od Mitje Petkovška. Predstavnik aktivnih športnikov je postal Sašo Bertoncelj. Predsednik strokovnega odbora moške športne gimnastike je postal Dejan Jovanovič, ženske športne gimnastike Andrej Mavrič, za ritmično gimnastiko pa Alena Jakubovskaja. Izvolili so še nekaj drugih odborov.

Članki iz rubrike