favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 09.12.2017 12:04:23

Lahko Celjanke in Kranjčanke preskočijo prvo oviro?

Bodo Kranjčanke tako prešerno nasmejane tudi na "Kekovi" Reki?
psno
Danes ob enih popoldne bodo na sporedu povratne tekme prvega kroga kegljaške evrolige.

Kot je verjetno že znano, imamo letos v ognju dve svoji železi in to v ženski konkurenci. Na prvih tekmah so igralke Triglava vknjižile zmago, medtem ko so Celjanke le remizirale. Obe naši ekipi so bile na prvi tekmi v vlogi gostiteljic, tako jih sedaj čaka gostovanje.

Celjanke so odšle v St. Pölten, ki je še malo dlje od Dunaja. Cilj je seveda zmaga, seveda pa se igralke dobro zavedajo, da so doma kar veliko zapravile, ko so z Avstrijkami odigrale le neodločeno. Poleg tega imajo še vedno obilo težav v sami ekipi, predvsem njen izkušenejši del. Obe sestri Savič imata še vedno premalo treningov, za kar so krive tudi objektivne težave v zasebnem življenju. Anja Kozmus pa ima veliko težav s službo in bo v Avstrijo odšla po koncu nočne službe, kar pomeni tudi določeno težavo. Mlajši del ekipe medtem nikakor ne more ujeti prave forme.

Celjanke v drugi del praktično vodi le zmaga ali pa najmanj neodločeno, s tem da osvojijo več kot 14 nizov, kar pa bo seveda zelo težka naloga. Trener Lado Gobec je pred odhodom na vzhod Avstrije dejal: "Veliko smo zapravili doma in to po nepotrebnem, kar so gostje znale izkoristiti. Namesto da bi šli mirno na povratno tekmo, bomo morali pošteno napasti že od prvega meta. Cilj je seveda zmaga, toda za njo se bo moralo marsikaj iziti. Seveda smo tega sposobni, a veliko je odvisno od tega, v kakšnem stanju bo Ančka po neprespani in delavni noči. Sevefda tudi od obeh sester Savič, ki ju še prekleto dobro razumem v vseh teh težavah, ki ju spremljajo. Morda pa se končno 'utrga' kateri od mlajših. Smo optimisti in verjamemo v zmago."

Igralke Triglava pa so z lepo zmago v prvi tekmi v Kranju nad hrvaškimi prvakinjami, Mlako iz Reke, zelo prijetno presenetile. Čeprav so Hrvatice doma na Reki velike favoritinje, pa varovanke Albina Juvančiča nimajo kaj izgubiti in bodo ponovno sproščeno krenile v tekmo. Predvsem jim je cilj tekmo odigrati čim bolje. Če pa se jim bo ponovno ponudila priložnost, jo bodo seveda zagrabile. Naprej jih pelje (to bo seveda presenečenje!) že poraz z 2:6, s tem da osvojijo več kot devet nizov. Kakšnih večjih težav v vrstah Triglava trenutno ni.

Trener Albin Juvančič je pred odhodom v največjo hrvaško luko, v kateri si je veličastno ime ustvaril Matjaž Kek, realno dejal: "Mlaka je seveda favorit. Seveda to ne pomeni, da ne bomo šli na zmago. Naša ekipa je še vedno v izgradnji. Upam, da bo tokrat tudi uvod v tekmo dosti boljši kot v Kranju. V tem primeru imamo seveda precej več možnosti za novo presenečenje. Doma smo uspešno znali izkoristiti darilo Hrvatic in zmagali, toda tokrat bomo tudi mi morali pokazati veliko več. Tudi če ne bomo uspeli, to za nas ne bo neuspeh, saj večina igralk še nabira izkušnje. Če pa nam slučajno uspe, bo to velikansko presenečenje. Seveda si pa si tega močno želimo, saj bi nam to še polepšalo zaključek leta."

Galerija
Značke: kegljanje, evroliga

Članki iz rubrike