stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

rt
rt
0 03.12.2017 12:10:46

GROZLJIVO: Tragično ozadje ubite hrvaške plavalke, nadlegoval jo je že ...

Žrtev nekdanjega policista je bila 29-letna Ana Kurtanjek.
Facebook
Tragično ozadje ubite hrvaške reprezentantke.

Dubravko Sikermeštar, 36-letni nekdanji policist, ki je v sredo zvečer v Zagrebu ubil nekdanjo hrvaško sinhrono plavalko Ano Kurtanjek in nato še sebe, je za seboj pustil užaloščene Anine svojce, prijatelje in njenega partnerja ter neodgovorjena vprašanja. Pisma ali sporočila, v katerem bi pojasnil, kaj ga je napeljalo na tako kruto dejanje, namreč ni pustil, je zdaj iz zanesljivega vira izvedel Jutarnji list.

"Letos poleti smo bili skupaj na Hvaru, Ana, njen fant Tomislav, moja žena in jaz. V varstvu smo imeli vnuka, Aninega nečaka. Bila je srečna," se spominja Anin oče Nenad. Dodaja, da z Dubravkom ni bila v razmerju, da pa jo je on očitno nadlegoval.


"Septembra smo izvedeli, da jo je nadlegoval. Opazili smo. da je po sporočilih, ki jih je prejemala na mobitel vznemirjena, in smo jo vprašali, kaj se dogaja. Omenila je, da jo ta tip 'maltretira', ampak več nam ni hotela povedati. Če bi vedeli več, bi ji sveetovali, da ga prijavi policiji. Ampak očitno nas je želela zaščititi in je menila, da bo lahko to sama rešila," še dodaja Anin oče.

Njeni najbližji so tako še vedno in očitno za vedno ostali brez odgovora, zakaj jim Ana ni zaupala, kaj preživlja s človekom, ki ga je spoznala pred nekaj leti in s katerim se je videvala le v širši družbi svojih kolegic.

"Nikoli v življenju ga nisem videl, niti nisem vedel, kdo je ta človek. Šele zdaj slišimo stvari o njemu, in to večinoma iz medijev. Ana je delala kot osebna trenerka v dveh fitnes klubih in je poznala ogromno ljudi. Bila je lepa in fantje so noreli za njo. Njenega sedanjega fanta sem spoznal, z nami je bil na Hvaru, no, zdaj pa je pri nas in gremo skupaj do pogrebnika," z grenkobo v glasu nadaljuje Nenad.

Značke: hrvaška, umor, plavalka

Članki iz rubrike