Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 01.12.2017 10:28:52

Na Koroškem odločitev o jesenskem prvaku

Če doma premagajo mlade Izolčane, bo ekipa Sobote (od leve: Kocuvan, Roudi, Pavič, Vidmar) zasedla sredino lestvice.
Oste Bakal
Ta konec tedna se bo končal prvi del tekmovanja v vseh slovenskih namiznoteniških ligah. Vsekakor sta v ospredju obe prvi ligi, kjer se odloča o naslovih jesenskih prvakov.

Medtem ko je pri ženskah jasno, da bo jesenski naslov pripadel igralkam zaloške Vesne, pa bo pri moških o tem odločal prav zadnji krog. Na Ravnah na Koroškem se bosta udarila finalista lanskega državnega prvenstva. Če bo vse po načrtih, bi aktualni podprvaki Korošci tokrat morali slaviti in si tako priboriti najboljše izhodišče za nadaljevanje prvenstva. Toda tudi, če bo Mitja Horvat osvojil vse tri točke in če bosta v dobri formi igrala Janez Petrovčič in Darko Jamšek, proti Krki nikoli nisi siguren. Peter Hribar in Tilen Cvetko sta namreč zmožna vsakogar premagati, tako da je vse v zraku. V vsakem primeru se ljubiteljem bele žogice obeta zanimiv in dramatičen dvoboj.

Tudi na ostalih tekmah bo izjemno vroče, še posebej v Puconcih, kjer gostujejo razigrani novinci v ligi, igralci Savinje, ki so eno najprijetnejših presenečenj tega dela prvenstva. Res je sicer, da so domači igralci v rahli prednosti, toda tudi Jure Slatinšek in soigralci, ki so nekaterim že zagrenili življenje, niso za podcenjevanje.

Dramatično bo tudi v Murski Soboti, kjer Prekmurci in Primorci igrajo dvoboj prestiža. Tisti, ki zmaga, bo blizu sredine lestvice, poraženec pa bolj pri dnu. Zato bo zanimivo videti, ali bo uspešnejša izkušena domača ekipa ali "otroci" z Obale. V rahli prednosti bi morali biti Sobočani. Izmed vodilnih bo imel najlažje delo ŽNTK Maribor, ki ne bi smel imeti težav proti gostom s Kodeljevega, še manj težav bodo Ptujčani povzročili domačinom v Mengšu.

Pri ženskah, kjer je jesenski naslov že oddan, bo v ospredju spopad vodilne zaloške Vesne in nekdanjih prvakinj z Mute, ki so v prejšnjem krogu presenetljivo izgubile doma proti Kemi. Gostiteljice so v prednosti, toda Ivana Zera, Kristina Pavič Rahotin Špela Trelec (Tjaša Supanič) bodo morale zaigrati na vso moč. Zanimivo bo tudi na notranjsko-primorskem derbiju, kjer so favoritinje aktualne državne prvakinje iz Izole. V primeru, da ne bodo popolne, Izolčanke lahko doživijo tudi hladno prho, kajti Nina Zupančič, Katja Gutnik in Kaja Okorn so zmožne vsega.

Na treh preostalih tekmah je vse bolj ali manj jasno, kajti ekipa Keme Puconci, ki je vsekakor največje prijetno presenečenje dosedanjega dela prvenstva, ne bi smela imeti težav proti novinkam v ligi, ki še nimajo niti ene prvoligaške točke. Z zmago bi Prekmurke teoretično lahko prezimile na visokem tretjem mestu, česar pred prvenstvom gotovo nihče ni računal. Tudi Ptujčanke ne bodo imele večjih težav proti gostjam z Jesenic, prav tako bi morale kajuhovke na čelu z razpoloženo Laro Opeko slaviti na Goriškem, čeprav ni brez možnosti niti Letrika s povratnico Tino Mozetič in odlično Gajo Mavri.

DEVETI KROG V I. SNTL
MOŠKI (VSE SOBOTA)
ŽNTK Maribor – Kajuh Slovan (11.00)
Sobota – Arrigoni Izola (16.00)
Mengeš – Ptuj (17.00)
Kema Puconci – Savinja Lean rešitve (17.00)
Fužinar Interdiskont – Krka (17.00)
ŽENSKE (VSE SOBOTA OB 17.00)
Ptuj – Jesenice
Logatec – Arrigoni Izola
Mahle Letrika – Kajuh Slovan
Kema Puconci – Preserje
Vesna Zalog – Muta
II. SNTL MOŠKI, PETI KROG, SOBOTA
Fužinar Interdiskont II – Muta (10.00)
Tempo Velenje – Logatec (10.00)
Prebold – PPK Rakek (10.00)
Cornilleau Mengeš – Ilirija (10.00)
Vesna Zalog – Melamin Kočevje (10.00)
Tempo Velenje – PPK Rakek (16.00)
Prebold – Logatec (16.00)
Cornilleau Mengeš – Melamin Kočevje (16.00)
Vesna Zalog – Ilirija (16.00)
III. SNTL MOŠKI, PETI KROG, SOBOTA
Vrhnika – Gorica (10.00)
Cirkovce – Metlika (10.00)
Kema Puconci II – ŠD SU Novo mesto (10.00)
Royal Beach Škofja Loka – Kajuh Slovan II (10.00)
Cirkovce – ŠD SU Novo mesto (16.00)
Kema Puconci II – Metlika (16.00)
Križe – Kajuh Slovan II (16.00)

Članki iz rubrike