volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 25.11.2017 16:01:20

Klavora zmagovalec Cottbusa. Ampak na KAKŠEN NAČIN!

Grega Wernig
Slovenski telovadec Rok Klavora je zmagovalec tekme svetovnega pokala v športni gimnastiki na parterju v nemškem Cottbusu, v finalu pa je prejel oceno 14,133, toliko kot drugouvrščeni Nizozemec Bram Verhofstad in Rus Kiril Prokopev. O vrstnem redu je odločala izvedba sestave in v tem je bil Klavora najboljši.

"Preden smo šli na tekmo, sem težko našel motivacijo. Bolj kot pa se je tekma bližala, bolj sem se je veselil. Cottbus je ena boljših tekem, tako po konkurenci kot organizaciji. Vesel sem, da sem zmagal. Tega nisem pričakoval. Mogoče sem zaradi tega šel toliko bolj sproščeno v vajo. Naredil sem jo čisto. Izhodiščna ocena je bila malo nižja kot pri ostalih, a sem sestavo naredil tako čisto, da so mi vzeli tako malo, da smo trije dobili enako oceno. Ampak imamo pravilo, da tisti, ki ima najmanjši odbitek, je višje. Imel sem najmanjši odbitek in sem zmagal," je uvodoma povedal Klavora.


Klavora je slavil tretjo zmago v svetovnem pokalu v svoji karieri, pred tem je zmagal leta 2016 v Ljubljani in leta 2011 v Mariboru. Današnja v Nemčiji je zanj najbolj prestižna: "Definitivno. Svetovni pokali so vmes malo pojenjali, kar se tiče konkurence. Zdaj spet prihajajo vrhunski tekmovalci. Tu sta bila finalist zadnjega SP in drugi z letošnjega EP. Bila je zelo, zelo dobra tekma. Moram pa poudariti, da kadar je dobra konkurenca, se mi je psihično lažje pripraviti. Ko je težka tekma, greš sproščeno, narediš, kar znaš in to mi je danes prineslo zlato medaljo."

Klavora je bo tem pohvalil še Terbovška, ki si je v Cottbusu pritelovadil premierni finalni nastop na svetovnih pokalih. Zdaj ga čaka nekaj počitka, več časa bo posvetil družini, a se bo kmalu začel pripravljati na spomladanski del tekmovanj. "Pripravljam težjo sestavo, ker vidim, da se lahko kosam z najboljšimi," je prepričan 29-letni Ljubljančan.

Članki iz rubrike