Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 31.10.2017 10:00:34

Tiger Woods napovedal vrnitev na golfska igrišča

Profimedia
Ameriški zvezdnik golfa Tiger Woods, ki je bil v zadnjem času v ospredju zanimanja medijev predvsem zaradi pripetljajev iz zasebnega življenja, je napovedal, da se bo novembra vrnil na golfska igrišča. Woods, ki je aprila prestal novo operacijo na hrbtu, bo tako prekinil devetmesečno odsotnost z golfskih turnirjev.

Zmagovalec 14 tekmovanj za lovoriko major je od leta 2014 prestal štiri operacije, nazadnje aprila, zadnjič je na tekmovanju palico vihtel februarja letos v Dubaju, ko je odstopil v prvem krogu zaradi bolečin v hrbtu. Od njegove zadnje zmage so minila že štiri leta, zadnji golfski major pa je osvojil leta 2008, ko je bil najboljši na US Opnu. Težave z bolečinami v hrbtu so bile tudi razlog, da je izpustil sezono 2015/16.

Enainštiridesetletni Woods je napovedal, da se bo tekmovalni karavani pridružil na golfskem turnirju na Bahamih Hero World Challenge, na katerem bosta zaigrala tudi številki 1 in 2 v golfu Dustin Johnson in Jordan Spieth.

V času neprostovoljnega tekmovalnega premora je Woods doživel enega najbolj neprijetnih trenutkov v življenju, ko ga je 29. maja zgodaj zjutraj v bližini njegovega floridskega doma ustavila policija, ko je pod vplivom močnih pomirjeval in protibolečinskih tablet zaspal za volanom svojega mercedesa.

woods aretacija

Woods se je pogodil s tožilstvom, priznal krivdo za malomarno vožnjo in se izognil zaporni kazni, saj je dobil le enoletno pogojno kazen, v kateri pa dogovora ne bo smel prekršiti, če ne bo želel za zapahe. V skladu z dogovorom s tožilstvom bo Woods v času enoletne pogojne obsodbe podvržen občasnim testom za prisotnost drog in alkohola, prav tako se bo moral vključiti v terapijo oziroma svetovalni program proti odvisnostim. Obvezal se je tudi, da ne bo užival in posedoval alkohola, drog ali psihoaktivnih zdravil, zdravila pa bo lahko posedoval oziroma jih užival le, če mu bo tako predpisal zdravnik.

Naložili so mu tudi plačilo globe v višini 250 ameriških dolarjev, opraviti bo moral 50 ur družbeno koristnega dela in se udeležiti tečaja varne vožnje oziroma srečanja z žrtvami voznikov, ki so povzročili nesreče ob vožnji pod vplivom različnih opojnih sredstev.

Značke: golf, sta

Članki iz rubrike