900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 09.10.2017 10:22:51

Triglav ostal brez odličja

Nuša Bajželj je osvojila častno točko za Triglav.
psno
V Münchnu se je končalo tekmovanje v pokalu NBC. Nas je zanimala le tekma za tretje mesto, kjer so se srečale Kranjčanke z Avstrijkami iz kluba Neukirchen.

Trener Triglava Albin Juvančič ni spreminjal svoje postavitve, medtem ko so Avstrijke naredile eno večjo spremembo v svoji ekipi. Mariborčanko Evo Sajko so iz zadnjega para prestavili v prvi par, kar se jim je na koncu obrestovalo. Ob tem pa se je naš trener zavedal, da bodo zelo verjetno težave, saj je za nekatere mlajše igralke to tekmovanje velika obremenitev, trije nastopi v treh dneh. Oba dvoboja sta bila v prvem paru zanimiva, toda naši mladi igralki sta na koncu zaradi premalo izkušenj in seveda ob izgubi moči vendarle morali popustiti. Na drugi strani pa je blestela Eva Sajko, ki je podrla kar 647 kegljev in proti Moniki Blagovič napravila lepo razliko kar 56 kegljev, pa čeprav je najstarejša med sestrami Blagovič s 591 keglji popravila svoj osebni mednarodni rekord.

Tudi najmlajša in z najmanj izkušnjami, Nuša Bajželj, je odigrala zelo hrabro. Prvi niz je dobila, druga dva pa minimalno izgubila. Škoda, ker bi tako lahko dobila tudi dvoboj. V zadnjem nizu pa ji je zmanjkalo moči in Avstrijka je ta niz dobila s 26 keglji razlike. Tako so Avstrijke prišle v drugi par s prednostjo lepih 77 kegljev. Nika Blagovič, ki se kot kaže nahaja v super formi, je nadigrala svojo tekmico Horvathovo s kar 623:561 in tako še enkrat popravila svoj rekord. Žal pa je tokrat zatajila Tara Hočevar, ki ji vsekakor manjkajo treningi, saj se je v kegljanje vrnila po določenem premoru. Nikakor ji ni stekla igra, obenem se je tudi videlo, da ji zmanjkuje moči. Trener Juvančič jo je zamenjal na 70 metu, ko je imela na svojem kontu le 290 kegljev, od tega 240 po 40 metih v igri na polno, v čiščenju pa je v dveh nizih spravila skupaj le 50 podrtih kegljev. Grešila sicer ni veliko, toda žal ni bila uspešna v igri na pozicije in je razbijala. Toda trener Juvančič ni imel srečne roke, saj je za menjavo izbral Klavdijo Jelovčan. Toda njo sta trema in pritisk popolnoma uničila. Že po dvajsetih metih je sledila še druga menjava. V igro je prišla še Eva Blagovič, a se tudi to ni obneslo. To pa je Avstrijka vietnamskih korenin Monika Nguyen izkoristila in napravila razliko neverjetnih 136 kegljev.

Toda zadnji par pri Kranjčankah v standardni postavi se kljub temu ni predajal, čeprav sta se zavedali, da je zmaga postala misija nemogoče. Brigita Strelec je bila zelo razpoložena in je končala pri izvrstnih 631 podrtih kegljih. Svojo tekmico je ugnala za kar 91 kegljev. Tudi njena hči Anja Forštnarič je uspešno zmanjševala razliko. V zadnjem nizu je tudi njej, kar je po svoje razumljiv,o zmanjkalo moči in je ta niz izgubila za 13 kegljev. Vseeno je avstrijsko člansko reprezentantko Regino Graflel zanesljivo premagala s 584:555 (3:1). Končni rezultat je pokazal, da so bile Kranjčanke prekratke le za 31 kegljev. Res škoda, da je Anji zmanjkalo moči, sicer bi lahko po dolgem času videli veliki povratek ene od ekip.

Trener Albin Juvančič je po koncu dejal: "Ne morem skriti razočaranja. Pet deklet je odigralo izvrstno. Žal mi je za Taro, ki je imela je določene zdravstvene težave. Toda trenutno nimamo nobene pametne zamenjave, da bi lahko odigrala na takem nivoju. Škoda, tako blizu smo bili. Avstrijkam ne bi pomagala niti Eva Sajko, ki je sicer izvrstno odigrala, saj bi bil naš ekipni rezultat lahko celo višji od meje 3500 kegljev. Kljub enemu večjemu spodrsljaju pa je sam rezultat še vedno odličen. Punce si vseeno zaslužijo pohvale, saj so vse dale od sebe izvrstne predstave. Škoda le, ker ta trud ni bil nagrajen tudi s kolajno."

Zmagovalke tega pokala je bil pri ženskah madžarski

Gyor, ki je v končnici uspel streti odpor Hrvatic. Pri moških je tretje mesto odšlo v Beograd, ko je klub enakega imena dobesedno razbil Dunajčane. Nekaj podobnega pa je v domačem finalu doživel Staffelstein proti Schwabsbergu.

Končni rezultati pokala NBC
Ženske
Za 3. mesto
Neukirchen (Avt) – Triglav (Slo) 5:3 (12:12; 3457:3426)
Monika Lengauer – Nuša Bajželj 3:1 (581:560), Eva Sajko – Monika Blagovič 3:1 (647:591), Monika Nguyen – Tara Kočevar/Klavdija Jelovčan/Eva Blagovič 4:0 (573:437), Sarolta Horvath – Nika Blagovič 1:3 (561:623), Gerlinde Stocker – Brigita Strelec 0:4 (540:631), Regina Grafl – Anja Forštnarič 1:3 (555:584)
Finale
Gyor (Mad) – Istra Poreč (Hrv) 5:3 (13:11; 3463:3441)
Moški
Za 3. mesto
Beograd (Srb) – Wien 7:1 (15:9; 3865:3669)
Finale
Sttaffelstein (Nem) – Schwabsberg 1:7 (6:18; 3704:3845)
Finale evropskega pokala
Moški
Zaprešič (Hrv) – Bamberg (Nem) 5:3 (13:11, 3816:3792)
Galerija

Članki iz rubrike