sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

STA
STA
0 26.09.2017 17:34:29

Šahistka Laura Unuk svetovna mladinska prvakinja do 18 let

Slovenska šahistka Laura Unuk je v urugvajskem Montevideu že krog pred koncem tekmovanja postala svetovna mladinska prvakinja do 18 let. Sedemnajstletna Ljubljančanka je leta 2014 kot štirinajstletnica že osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje do 16 let.

Od Slovencev sta mladinska svetovna naslova pred njo osvojila le še Bruno Parma (1961) in Luka Lenič (2002), članskih naslovov pa slovenski šah nima.

Unukova je s konkurenco dobesedno pometla, saj si je naslov zagotovila že krog pred koncem, ko si je priigrala kar dve točki naskoka pred najbližjimi tekmicami. Že dokaj zgodaj, v 2. krogu, je po zmagi v uvodni partiji doživela nepričakovan poraz, ki pa jo je samo spodbudil, da je v nadaljevanju nanizala sedem zmag in si je tako priigrala svoj drugi svetovni naslov po letu 2014.



V Balatonszarszu na Madžarskem pa se je sinoči zaključil razširjen srednjeevropski pokal Mitropa. Obe slovenski ekipi sta v zadnjem, devetem krogu remizirali, obe z Nemčijo. Šahistke so turnir zaključile na šestem mestu, zmagale so Madžarke, šahisti pa so bili osmi, zmagali so Hrvatje.

Za žensko člansko ekipo so nastopile velemojstrica Darja Kapš, Lara Janželj, Teja Vidic in Monika Rozman, moško ekipo pa so sestavljali Gal Drnovšek, Boris Markoja, Jernej Špalir in Žan Tomazini.

Značke: šah, sp

Članki iz rubrike