900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ou
ou
0 21.09.2017 09:29:14

Zaradi potresa Darko Đurić in Nino Batagelj predčasno domov iz Mehike

Zaradi nedavnega močnega potresa v Mehiki so brez načrtovanega svetovnega prvenstva ostali najboljši plavalci invalidi. Krovna organizacija za šport invalidov, mednarodni paraolimpijski komite (IPC), je zaradi posledic potresa morala odpovedati SP v Ciudad de Mexicu.

V Mehiki bi morala nastopiti tudi dva slovenska tekmovalca. Slovenska delegacija, plavalca Darko Đurić in Nino Batagelj, trener Alen Kramar in maser Dejan Kičin, je že bila na višinskih pripravah v Mehiki. Kot so sporočili iz Zveze za šport invalidov - Paraolimpijskega komiteja, so bili Slovenci nastanjeni 450 kilometrov od epicentra potresa, ki so ga preživeli brez posledic, zdaj pa iščejo možnost za čim hitrejšo vrnitev domov.

SP bi se moralo kot del paraolimpijskega festivala v mehiški prestolnici začeti 30. septembra, tako kot prvenstvo dvigalcev uteži. A obe tekmovanji je IPC morala odpovedati oziroma prestaviti.

V potresu sicer bazen, v katerem bi morala potekati plavalna tekmovanja, ni bil huje poškodovan, vendar so prireditelji sporočili, da bodo kljub temu potrebovali natančne analize strukturne trdnosti zgradb, močno pa so bili poškodovani nekateri hoteli, kjer bi morali bivati športniki, teh so v prvem tednu oktobra v Mehiki pričakovali več kot 1400.

"Trenutno smo 450 kilometrov stran od mehiške prestolnice v pripravljalnem centru LaLoma v San Luis Potosi na 14-dnevni aklimatizaciji. Do srede smo normalno trenirali, nato pa smo prejeli informacijo, da prvenstva ne bo. Rahlo smo razočarani, saj ima Darko prijavljene druge in tretje čase in če se ne bi streslo, bi mogoče prinesli tudi kakšno odličje. Zdaj bomo še malo izkoristili odlične pogoje za trening in se potem odpravili domov. Bazen v Ciudad de Mexicu naj bi bil uničen, vsa stekla so popokala, tako da je odločitev prirediteljev povsem razumljiva," je iz Mehike sporočil Kramar.

Članki iz rubrike