Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

rp
rp
0 19.09.2017 21:11:10

V Laškem spet EP invalidov v namiznem tenisu

Slovenska ekipa, ki bo nastopila v Laškem.
psno
Dvorana Tri lilije bo od 26. septembra do 5. oktobra prizorišče evropskega prvenstva invalidov, najboljših igralk in igralcev namiznega tenisa.

To bo že drugič, da Slovenija gosti najboljše igralke in igralce Evrope. Pred desetimi leti, leta 2007, so bili vsi najboljši zbrani v Kranjski Gori, letos pa bo gostitelj turnirja EPINT2017 Laško. Zveza za šport invalidov Slovenije - paraolimpijski komite in Namiznoteniška zveza Slovenije v Laškem že vrsto let organizirata največji namiznoteniški turnir na svetu. Letos so gostili že 14. turnir po vrsti. Glas o Laškem je šel po celem svetu, lani tudi na Kitajsko. Letos pa so se odločili, da bodo šli še korak dlje.

Domovanje Košarkaškega kluba Zlatorog Laško bodo zapolnile namiznoteniške mize, za natanko dvanajstimi mizami se bo merilo in za naslove najboljših na stari celini borilo 295 najboljših evropskih igralk in igralcev namiznega tenisa iz 31 držav. Gre za že 15. evropsko prvenstvo po vrsti.

V mestu ob Savinji se bodo zbrali igralci iz svetovne elite, med njo pa tudi sedemčlanska zasedba Slovenije v postavi: Ljubiša Gajić, Primož Kancler, Bojan Lukežič, Barbara Meglič, Andreja Dolinar, Andreja Žnidar in Luka Trtnik. Slovenska sedmerica se pripravlja na turnir pod taktirko trenerja Darka Kojadinovića. Prvi obračuni bodo že na uvodni dan prvenstva 28. septembra, finalni obračuni v posamični konkurenci bodo 30. septembra, v ekipni konkurenci pa 4. oktobra.

Ambasadorka skorajšnjega evropskega prvenstva v Laškem je Mateja Pintar Pustovrh, ki je na evropskih prvenstvih osvojila štiri kolajne, bila je paraolimpijska prvakinja v Atenah leta 2004, bron je osvojila štiri leta kasneje v Pekingu, kariero pa sklenila leta 2012 po igrah v Londonu. Slovenija je doslej osvojila 16 kolajn na evropskih prvenstvih, prvo, bronastega sijaja, leta 2001 še vedno aktivna Andreja Dolinar.

"Evropskega prvenstva se zelo veselim. Morda tudi zato, ker zdaj nimam več toliko stika s prvenstvi in tekmovanji, kot sem bila tega vajena poprej. Velika tekmovanja, kar evropsko prvenstvo zagotovo je, so nekaj posebnega, vedno vlada neko posebno vzdušje. Tako je bilo tudi pred desetimi leti v Kranjski Gori. Zdaj v Laškem bom tudi videla, kako se je v teh letih, odkar nisem več aktivno poleg, razvila sama igra. To prvenstvo bo posebno tudi zame, saj ga bom spremljala povsem sproščena in neobremenjena z rezultatom. Samo uživala bom. Prepričana sem, da se Slovenija izkaže kot organizator in da bo to prvenstvo zelo pozitiven dogodek za parašport in Slovenijo," je pred prvenstvom napovedala Pintarjeva, ki je prepričana, da lahko športniku kolektivna športna evforija, povezana z uspehi na evropskih prvenstvih zlatih košarkarjev in bronaste namiznoteniške ekipe, le koristi in ga spodbudi k še boljšim dosežkom.

Na predstavitvi reprezentance v Ljubljani sta zbrane nagovorila predsednik ZŠIS-POK in predsednik organizacijskega odbora Damijan Lazar in podpredsednik, nekdanji rokometaš Roman Pungartnik, ki sta predstavila vidike spektakla v Laškem. Namizni tenis sicer sodi med najbolj množične in razširjene športne dejavnosti med invalidi. Evropsko prvenstvo bo tudi generalka za svetovno prvenstvo prihodnje leto prav tako v Laškem.

Članki iz rubrike