Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 01.09.2017 16:59:04

Balinarka Polona Zule evropska prvakinja

Slovenska balinarka Polona Zule je na evropskem prvenstvu v Saluzzu osvojila zlato medaljo. V finalu klasične igre je premagala Francozinjo Suzy Marie z 12:11 in presegla pričakovanja. Uspeh je dopolnila Sara Jenčič, ki je v finalu bližanja in zbijanja v krog osvojila srebro, potem ko je izgubila z Italijanko Sereno Traversa z 18:22.

Končnica klasike je bila izjemno zanimiva z dramatičnim koncem. Hud zaostanek z 1:6 Slovenke ni preveč zmedel. Vztrajno je zmanjševala razliko, uspel ji je celo podvig - osvojila je sedem točk, tekmica med tem nobene. Francozinji je uspelo izenačiti na 9:9 ter celo povesti z 11:9 in bila na pragu zmage. V dodatni igri pa je prišlo do velikega preobrata. Francozinja je naredila štiri napake, njena tekmica je to izkoristila za zlato kolajno.

"Izjemno sem vesela, občutki so fenomenalni. Finale je bil hud zalogaj, na koncu je odločila moja trma," je bila zadovoljna Kočevka po velikem uspehu.



Za Saro Jenčič je bil usoden šesti obrat, ko je kar štiri krogle zalučala izven kroga. Italijanka ji je ušla za tri točke in brez težav rešila dvoboj v svojo korist.

Do konca prvenstva bo v finalu hitrostnega zbijanja tekmovala še Nina Volčina, ki se bo pomerila s Francozinjo Barbaro Barthet.

Značke: balinanje, ep

Članki iz rubrike