klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

ntu
ntu
0 07.08.2017 11:22:00

50 dni do začetka evropskega prvenstva za športnike invalide v namiznem tenisu

Reuters
Še točno 50 dni je ostalo do začetka evropskega prvenstva za športnike invalide v namiznem tenisu.

Tekmovanje se prične 26. septembra v Laškem, sklenilo pa se bo 5. oktobra. Ambasadorka prvenstva je nekdanja vrhunska igralka in paraolimpijska prvakinja iz leta 2004 Mateja Pintar.

Po 14 turnirjih še EPINT

Slovenija se je v preteklosti s svetlimi in velikimi črkami zapisala v svet vrhunskega športa invalidov. Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite in Namiznoteniška zveza Slovenije v Laškem, vmes tudi v Kranjski Gori, že vrsto let organizirata največji namiznoteniški turnir na svetu (letos smo gostili že 14. turnir po vrsti). Glas o Laškem je šel po celem svetu, lani tudi na Kitajsko. Letos pa so storili še korak dlje. Slovenija, torej Laško, gosti evropsko prvenstvo invalidov, najboljših igralk in igralcev namiznega tenisa – med 26.9. in 5.10. bo v Laškem potekal EPINT2017. To bo že drugič, da Slovenija gosti najboljše igralke in igralce Evrope. Leta 2007 so bili vsi najboljši zbrani v Kranjski Gori.

Čast in priznanje

"V 50 dneh do evropskega prvenstva v namiznem tenisu za športnike invalide bo potrebno pripraviti še določene zadeve, sestaviti še zadnje okostje organizacije in poskrbeti, da bomo lahko v nadaljevanju brezskrbno zakorakali v začetek našega športnega spektakla. Je pa za Zvezo za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite veselje in čast, da smo dobili tako velik športni dogodek v Slovenijo. Veselimo se ga in prepričan sem, da je organizacijska ekipa izkušena ter pripravljena prevzeti tak organizacijski izziv," je ob tem pomembnem dogodku povedal Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite.

Na priprave s Hrvaško

Slovenska reprezentanca nadaljuje s pripravami na prvenstvo stare celine. Danes je jedro izbrane vrste odpotovalo v Zagreb, kjer bodo pod taktirko trenerja Darka Kojadinoviča trenirali s sosedi. Po 27. avgustu bo naša reprezentanca v Laškem, kjer bo pod taktirko selektorja britanske reprezentance Gorazda Vecka potekal pripravljalni kamp pred začetkom evropskega prvenstva.

Zlati iz Ria 2016

V Laškem bo zbrana svetovna igralska elita. Na čelu z cvetoberom paraolimpijskih prvakinj in prvakov z zadnjih iger v Riu (2016). V mestu ob Savinji bodo svoje mojstrstvo pokazali Britanca Rob Davies in Will Bayley (Bayley je bil za svoje uspehe v namiznem tenisu povišan v viteški red britanskega imperija), Francoz Fabien Lamirault, Turek Abdullah Ozturk, Danec Peter Rosenmeier, Belgijca Laurens Devos in Florian van Acker, Srbkinja Borislava Perić-Ranković, Nizozemka Kelly van Zon,Poljakinja Natalia Partyka in Ukrajinka Natalia Kosmina.

Promocija športa invalidov

V Laškem se obeta tudi pester spremljevalni program. V času evropskega prvenstva poteka tudi evropski teden športa. V sklopu tega bo Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite 28. septembra med 15. in 18. uro pripravil promocija športa invalidov v Laškem. Poleg domačinov in ostalih zainteresiranih javnosti se bo dogodka udeležil tudi ambasador evropskega tedna športa paraolimpijec parakajakaš Dejan Fabčič.

Članki iz rubrike