stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 28.07.2017 22:57:40

V finalu Garnbretova in Markovičeva, Škofic za mesto prekratek

www.alesfevzer.com
Na tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v francoskem Brianconu sta se v finale prebili dve slovenski tekmovalki, Mina Markovič in Janja Garnbret. V polfinalu pa je v moški konkurenci Domen Škofic z devetim mestom ostal tik za najboljšo osmerico finalistov. Finale bo na sporedu v soboto zvečer.

V kvalifikacijah so bili danes uspešni štirje slovenski plezalci. Pri ženskah Vita Lukan, Mina Markovič in zmagovalka zadnje preizkušnje v Chamonixu Janja Garnbret, pri moških pa Domen Škofic. Brez polfinalnega nastopa je ostala le Mia Krampl, pri moških pa sta izpadla Jernej Kruder in Martin Bergant.

V večernem polfinalu se izkazali Garnbretova in Markovičeva. Prva je prišla do vrha smeri, kar je uspelo tudi Korejki Kim Jain ter Belgijki Anak Verhoeven. Peti dosežek pa je imela Markovičeva. Med osmerico so končale še Avstrijka Jessica Pilz, Francoznja Julia Chanourdie, Američanka Margo Hayes in še ena domačinka Salome Romain. Lukanova je končala na 16. mestu.


Pri moških je bil najboljši v polfinalu Romain Desgranges, za domačinom sta ostala Nemec Sebastian Halenke in Japonec Masahiro Higuchi. Škofic je imel deveti dosežek polfinala in za eno mesto ostal brez odločilnega nastopa.

V finalu bodo nastopili še Italijan Marcelo Bombardi, Američan Sean Bailey, Japonec Naoki Shimatani, Kanadčan Sean McColl in Italijan Stefano Ghisolfi.

Finale v obeh konkurencah bo v Brianconu v soboto zvečer.

Članki iz rubrike