hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 06.07.2017 13:20:12

Slovenski košarkarji odpirajo EP na Nizozemskem

Med 7. in 9. julijem čaka slovensko reprezentanco v košarki 3 x 3 nastop na evropskem prvenstvu na Nizozemskem, kjer bo branila lansko prvo mesto. V Amsterdamu se bo zbralo 12 najboljših evropskih reprezentanc.

Amsterdam bo od petka do nedelje gostil 12 najboljših evropskih reprezentanc v košarki 3 x 3. Slovenija se je na evropsko prvenstvo uvrstila preko kvalifikacijskega turnirja v Andori, na katerem so si Slovenci s porazom v četrtfinalu in nato z zmago v repasažu proti Nemčiji zagotovili nastop na evropskem prvenstvu.

Konec junija je slovenska četa nastopila tudi na svetovnem prvenstvu, kjer so Adin Kavgić, Gašper Ovnik, Anže Srebovt in Simon Finžgar osvojili končno četrto mesto. V Amsterdamu so Slovenci drugi nosilci turnirja, takoj za svetovnimi prvaki iz Srbije.



Slovenija bo nastopila v skupini B skupaj s Češko in Latvijo. V petek ob 14. uri bo slovenska reprezentanca s tekmo proti Češki odprla evropsko prvenstvo. Ob 19.35 čaka Slovence še obračun s sedmimi nosilci prvenstva, Latvijci. V izločilne boje, ki bodo na sporedu v nedeljo, se uvrstita prvo in drugouvrščena reprezentanca skupine. Slovenska skupina se v zaključnih bojih križa s skupino C, v kateri se bodo pomerili košarkarji Rusije, Švice in Francije.

Slovensko izbrano vrsto bodo v Amsterdamu zastopali Adin Kavgić, Gašper Ovnik, Anže Srebovt in Simon Finžgar, Ovnik pa je pred odhodom v deželo tulipanov dejal: "Ko si enkrat na vrhu hriba, ga moraš obraniti. Mi smo stopili na najvišji vrh in z njega ne želimo sestopiti."

Značke: košarka, ep

Članki iz rubrike