Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 04.07.2017 16:42:02

Kolar v boj za predsednika Evropske gimnastične zveze

Generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije Edvard Kolar bo decembra kandidiral za predsednika Evropske gimnastične zveze (UEG). Poleg Kolarja, nekdaj trenerja enega najboljših slovenskih telovadcev Mitje Petkovška, za omenjeno mesto kandidira še Azerbajdžanec Farid Gajibov.

Gajibov je sicer generalni sekretar azerbajdžanske gimnastične zveze in eden od podpredsednikov evropske zveze UEG.

Kolar je pred časom postal direktor Športne loterije, položaj bo prevzel v začetku septembra. Položaj predsednik UEG je neprofesionalna, prostovoljna funkcija, zato Kolar ne vidi navzkrižja interesov pred nastopom nove službe, je povedal.

Kongres UEG, na katerem bodo volili novega predsednika in s tem naslednika Francoza Georgesa Guelzeca, bo 1. in 2. decembra v Splitu.


"Dolgo sem se odločal, da bi kandidiral. Nisem razmišljal o čem drugem kot o kandidaturi za predsednika. Na področju gimnastike v Evropi je marsikaj mogoče spremeniti, narediti bolje. Odločitev je dozorela skozi dogovore z različnimi članicami evropske gimnastične zveze. Članice so ponudile podporo in pomoč. Na podlagi tega sem sprejel osebno odločitev in jo sporočil izvršnemu odboru Gimnastične zveze Slovenije, ki je nato glasoval in sprejel sklep, da me GZS podpira in predlaga kot kandidata za naslednjega predsednika UEG," je pojasnil Kolar.

Kolar je o Gajibovu, za zdaj edinemu znanemu kandidatu za mesto predsednik UEG, dejal: "Predvsem je finančno močen. Azerbajdžan kot država je finančno izredno močna. Vlagajo ogromno sredstev, da njihovi ljudje prevzemajo odgovorne funkcije. Predsednica gimnastične zveze Azerbajdžana je žena predsednika države. Zna biti močan protikandidat. Volitve bodo pokazale, koga bo članice izvolile. Upam, da bo dosti odvisno od programa."

Zadnji volilni kongres je imela Evropska gimnastična zveza leta 2013 v Portorožu. Takrat je nov mandat dobil Guelzec. Pred štirimi leti je bil v izvršni odbor UEG izvoljen Klemen Bedenik, v nadzorni odbor zveze pa Ivan Levak, ki je leta 2009 kandidiral za prvega moža UEG, vendar v prvem krogu izgubil proti Guelzecu.

Levak bo sicer konec leta zapustil položaj predsednika Gimnastične zveze Slovenije, ki bo izbirala novega predsednika.

Članki iz rubrike