mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 03.07.2017 08:01:34

To pa je šampionski tandem! Ilka Štuhec s prav posebnim darilom Goranu Dragiću

Kapetan slovenske izbrane vrste v košarki ter član NBA moštva Miami Heat Goran Dragić je že četrto leto zaporedoma na Rogli organiziral poletni košarkarski kamp, ki se ga je udeležilo več kot sto otrok iz Slovenije, Estonec in brata iz Bosne in Hercegovine.

Mladi košarkarski navdušenci so šest dni pridno trenirali pod vodstvom njihovega košarkarskega idola in ekipe izkušenih trenerjev, ki so jo sestavljali Dragićevi prijatelji, nekdanji soigralci in nasprotniki ter celo njegov osnovnošolski učitelj športne vzgoje.

Tudi letos pa so udeležence kampa obiskali številni  športni prijatelji, med katerimi je bila tudi olimpijska prvakinja Urša Žolnir, ki je otrokom predstavila judo, Dragiću pa je podarila prav posebno darilo - judo kimono z njegovim imenom in našitkom zmaja.



Na Rogli so se oglasili tudi košarkarski kolegi Marko Milič, Jaka Blažič, Beno Udrih, Teja Oblak in Luka Rupnik. Vsi skupaj so se strinjali, da je kamp organiziran na najvišjem nivoju, udeležba na takšnem kampu pa je zelo pomembna pri razvoju vsakega košarkarja, saj tako spozna veliko novih prijateljev, dobi občutek kako je sobo deliti s soigralci, predvsem pa je pravi način, kako otroke odtrgati od računalnikov in telefonov.

Predzadnji dan kampa je na Roglo prikolesarila tudi smučarska šampionka Ilka Štuhec, aktualna svetovna prvakinja v smuku, ki je v dvorano, kjer je odgovarjala na vprašanja otrok in osebja kampa, "prismučala" po progi, ki so jo zanjo pripravili otroci. Poleg zanimivih odgovorov je postregla tudi z demonstracijo pravilne smukaške drže, slovenskemu košarkarskemu zvezdniku Dragiću pa je podarila tudi par smukaških smuči, so ob koncu kampa sporočili predstavniki organizatorjev.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike