Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

au
au
0 14.06.2017 16:19:45

Turški taksist je igralca iz lige NFL vozil celo noč, da je ta ujel trening v Buffalu

Igralec ameriškega nogometa Shareece Wright je hitel v Buffalo, saj ni želel zamuditi treninga svoje ekipe - Buffalo Bills. Vendar kaj, ko so na letališču v Chicagu stvari krenile po napačni poti ...

Letala, ki bi 30-letnega igralca iz Chicaga odpeljal v skoraj 900 kilometrov oddaljen Buffalo, ni bilo na spregled. Shareece se ni obotavljal, iz žepa je potegnil svoj pametni telefon in odprl aplikacijo Uber.

Na drugi strani se je oglasil 26-letni voznik taksija Hadi Abdollahian, ki je s svojo Nissan Altimo ravno nekoga odložil v bližini letališča O’Hare. "Rekel mi je Buffalo in takoj sem pomislil na restavracijo Buffalo Wild Wings grill. Jasno, rekel sem, da ni nobenega problema," se nenavadnega dogodka spominja begunec iz Turčije, ki je v ZDA prebegnil pred štirimi leti.

Ko sta Abdollahian in Wright krenila iz letališča in se začela pogovarjati, je prvi spoznal, da bi moral svojo stranko peljati v mesto Buffalo v zvezni državi New York. "Bil sem presenečen, ampak nisem niti pomislil, da bi zaustavil vozilo. Navsezadnje sem mu obljubil po telefonu, tako da ni bilo več poti nazaj."

DBqmHrQU0AALkxv


Osem ur je trajala njuna odisejada od Chicaga po cesti Interstate 90, mimo Celvelanda do Buffala. Krenila sta malo pred enajsto uro zvečer, v Orchard Park v Buffalu sta prispela ob sedmih zjutraj naslednjega dne.

Taksimeter v vozilu je na koncu poti pokazal na 632,08 ameriških dolarjev, Wright pa je iz hvaležnosti dodal še 300 dolarjev napitnine, skupaj je vozniku izročil 930 dolarjev oziroma preračunano približno 830 evrov.

Med dolgotrajno vožnjo sta fanta postala dobra prijatelja, vendar se o ameriškem nogometu nista veliko pogovarjala. "Predstavil se mi je kot igralec ameriškega nogometa v ligi NFL, vendar sva se v glavnem pogovarjala o osebnih stvareh. Pripovedoval mi je o sebi, o svoji družini, o svojih otrokih. Res je izvrsten človek. Užival sem v njegovi družbi," je medijem, ki so seveda hitro zagrabili za zgodbo, pripovedoval Abdollahian, ki Wrighta namenoma ni želel prositi za skupno fotografijo, želel je namreč ohraniti profesionalni odnos s stranko.

Potem ko je taksist po celonočni vožnji stranko odložil v 900 kilometrov oddaljenem Buffalu, je takoj krenil nazaj domov v Chicago. Z Wrightom sta ostala v stiku: "Pogosto se slišiva preko družbenih omrežij. Prepričan sem, da se bova kmalu spet srečala."

Izjemna gesta bo turškemu beguncu brez dvoma pomagala do boljšega življenja v ZDA. V podjetju Uber ga sicer niso posebej nagradili, zato pa ga je sponzor ekipe Buffalo Bills, BlueRock Energy, v zahvalo nagradil z enakim zneskom, kot mu ga je izročil Wright - torej z 932,08 ameriškimi dolarji.

Članki iz rubrike